ANLAMLI GÜN, ANLAMLI AÇILIŞ

Bilecik Belediyesi hamiliğinde kurulan; Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi binası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kapılarını açtı.

ANLAMLI GÜN, ANLAMLI AÇILIŞ
09 Mart 2021 Salı 13:15

BİLECİK KADIN KOOPERATİFİ, DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE AÇILDI

Bilecik Belediyesi hamiliğinde kurulan; Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi binası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kapılarını açtı.
Açılış programına Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, eşi Serpil Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukcu, İyi Parti İl Başkanı Halil Şahin, Merkez İlçe Başkanı Hatice Güzel, Belediye Başkan Yardımcıları Melek Mızrak Subaşı ve Ahmet Gürses, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Sınırlı Sorumlu Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Yasemin Aydın, kadınlar olarak amaçlarını anlatırken, kaynakların verimli kullanılması açısından kadınların üzerine düşen görevleri hakkında bilgi verdi.
Konuşmasında ‘’Kuruluş amacımızda belirttiğimiz gibi kooperatifimiz üretim, kültür ve sanat alanlarında ilimizdeki tüm üreten girişimci kadınlarımıza, dezavantajlı bireylerimize destek olmak, istihdam yaratmak ve yaşam gücü alanlarında yer almalarını sağlamak vardır’’ ifadelerini kullanan Aydın, katkıları dolayısıyla Belediye Başkanı Semih Şahin ve tüm kadınlara teşekkür etti.
MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN:  

“KOOPERATİF İLE BİLECİK’TE ÇOK ANLAMLI ÇALIŞMALAR YAPILACAĞINA İNANIYORUM’’
 
Milletvekili Yaşar Tüzün ise konuşmasında kurulan kooperatifin faaliyetleri ile Bilecik’e çok şeyler kazandıracağını belirterek, şunları söyledi:
“Ben öncelikle bugünün anlamına ve önemine binaen Bilecik Belediyemizin önceliğinde gerçekleşmiş olan bu kooperatifin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet onur ve şeref duyuyorum. 8 Mart tüm dünyada Emekçi Kadınlar Günü, bugünü kutlamaktan daha çok gerek ülkemizde, gerekse ilimizde Türk Kadınını anlamak, onu anlatmak ve geçmişte yaşanan anıları tazelemekten daha çok kadına verilen önemin değerini her platformda gündeme getirmek bizim asli görevimizdir. Dolayısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaktan daha çok onu anlamak ve onu anlatmak gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın bugününü hem kutluyor, hem onları çok iyi anlıyor, hem de onları anlatmam gerektiğini Milletvekiliniz olarak ifade etmek istiyorum.’’ İfadelerini kullandı.
BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN:

“KADINLAR ÜRETTİKÇE ÖZGÜRLEŞECEK, ÖZGÜRLEŞTİKÇE TOPLUMU DA ÖZGÜRLEŞTİRECEKTİR”

Konuşmasında toplumdaki demokratik hayatın yaratılmasında kadının gücüne değinen Belediye Başkanı Semih Şahin ise ‘’Bu çerçevede Bilecik’teki kadınlar ürettikçe özgürleşecek, özgürleştikçe toplumu da özgürleştirecektir” ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:
‘’Aslında biz buranın yaratılmasında sadece aracı olduk, bunun dışında buranın sahibi Bilecikli kadınlarımızdır. Bu işe başladığımız bir yıla yaklaştı, bana her zaman en iyi projeleriniz ne dediklerinde önce kreşleri, ardından kadınlarla ilgili yaptığımız şeyleri söylüyorum. Kadının toplumda kendisini bir birey olarak tarif edebilmesi için üretim ilişkilerine de girmesi gerekiyor. Ben bunun altyapısını hazırladığımızı düşünüyorum, bu çerçevede Bilecik’teki kadınlar ürettikçe özgürleşecek, özgürleştikçe toplumu da özgürleştirecektir. Bu açıdan ilk kadın Belediye Başkan Yardımcımızı partimiz çalışmaya kattı, daha sonrada Merkez İlçe Başkanımız kadın oldu. Yine İYİ Parti’nin Merkez İlçe Başkanı kadın oldu. Bunlar beni çok mutlu eden şeyler ve bunlar demokratikleşmede çok önemlidir. Yakın gelecekte de kadınların bu kadar siyasete ve yaşama girmesini, nasıl toplumu demokratlaştırdığını hep birlikte yaşayacağız ve göreceğiz. Ben bu kooperatifi tüm Bilecikli kadınların kooperatifi olarak görüyorum, şehrimize de çok önemli katkıları olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bilecik Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinin açılışı yapıldı. Katılımcılar daha sonra binayı gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.