BAŞKAN ŞAHİN, ‘’PANDEMİ DÖNEMİNE AİT HİÇBİR VATANDAŞIMIZA HACİZ İŞLEMİ YAPMADIK’’

Açıklamasında ,bazı ulusal basına da çıktığı üzere, Bilecik Belediyesi icra takibi yaptığı ancak bunun Sayıştay kararları gereği yapılan bir çalışma olduğunu hatırlatan Başkan Şahin şunları söyledi:

BAŞKAN ŞAHİN, ‘’PANDEMİ DÖNEMİNE AİT HİÇBİR VATANDAŞIMIZA HACİZ İŞLEMİ YAPMADIK’’
22 Aralık 2020 Salı 10:23

BAŞKAN ŞAHİN HACİZ İDDİALARI HAKKINDA BASIN MENSUPLARINA BİLGİ VERDİ

Belediye Başkanı Semih Şahin, son dönemlerde Bilecik Belediyesi’nin vatandaşların borcuna yönelik haciz işleminde bulunduğu şeklindeki yanlış haber ve paylaşımlar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Şahin, özellikle ulusal yayın organları ve yerel basında haksız ve yanlış haberlerin yapıldığını, buna karşılık vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla açıklama yapmak durumunda kaldığını ifade etti.

Bilecik Belediyesi’nin şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılan her türlü çalışma ve işlem için kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini belirten Başkan Şahin, yapılan takibin zaman aşımına uğrayarak kamu zararına yol açacak borçlara ilişkin işlemler olduğunun altını çizdi.

 ‘’PANDEMİ DÖNEMİNE AİT HİÇBİR VATANDAŞIMIZA HACİZ İŞLEMİ YAPMADIK’’

Açıklamasında ,bazı ulusal basına da çıktığı üzere, Bilecik Belediyesi icra takibi yaptığı ancak bunun Sayıştay kararları gereği yapılan bir çalışma olduğunu hatırlatan Başkan Şahin şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi icra takibi yapıyor, her kamu kurumunun yaptığı gibi. Elektrik, doğalgaz kurumlarının yaptığı gibi. Hükümet endeksli bir sürü borç için hükümetin yaptığı gibi Bilecik Belediyesi de icra takipleri yapıyor. Ancak bizim yaptığımız icra takiplerinin tamamı zaman aşımına uğrama aşamasında olan yani 2019 yılına kadar olan borçlarla ilgilidir. Örneğin en çok yerel basına yansıyan bir vatandaşımızın,  bütün borçları 2017’ye kadar olan borçlarıdır. 2012’den 2017’ye kadar olan borçlarıdır ve biz buna haciz yapmak zorundayız. Çünkü bu tür devlet alacakları zaman aşımına uğrar. Ben bu işlemi başlatmazsam kamu zararına yol açarım ve benden keserler. Bu bir kuraldır. Ancak biz olağanüstü durum olması sebebiyle borcun hasıl olduğu dönem pandemi dönemine rastlayan hiçbir borca böyle bir işlem yapmadık. Ayrıca Sayıştay tarafından da bu işlemi yapmakta zorunlu olduğumuzu söylüyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘’VATANDAŞIMIZIN SULARINI KESMİYORUZ’’

Başkan Şahin açıklamasında salgın nedeniyle suların kesilmediğinin altını çizerek, ‘’Bunun dışında yok arabama el konuldu, evime el konuldu. Yok öyle bir şey. Bu tür malların sadece satışına konulmuştur. Hiçbirinin kullanımına ait bir şey değildir. Ayrıca bankalara da geçmiş borçlarınız varsa bunu bildirmeniz gerekmektedir. Bu aynı zamanda tebligattır. Yani borcunu ödesin sorun yok. Diğer ev ve araba gibi mallara konulanların hepsi satışa aittir. Yani aracın bağlanması gibi bir durum yok. O da satışa koymanız gerekiyor zaten. Bunların hepsi kural gereğidir. Biz biraz kural dışına çıktık. Neden? Pandemi denen bir afet oluştu. Bu çerçevede biz pandemi dönemine ait hiçbir borçtan dolayı haciz işlemi yapmıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’BU HASSASİYETİ ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KESİNTİLERİNE SES ÇIKARMAYAN HÜKÜMETE KARŞI DA GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUM’’

Başkan Şahin açıklamasında ‘’Bu hassasiyeti elektrik ve doğalgaz kesintilerine ses çıkarmayan hükümete de göstermelerini bekliyorum’’ ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

‘’Bu hassasiyeti, elektrik ve doğalgazı kesmesine hiç ses çıkartmayan hükümete bu hassasiyeti sağlarlarsa memnun oluruz. Çünkü biz vatandaşın mağdur olduğunu biliyoruz. Küçük esnafa hiçbir şey yapılmadığını biliyoruz. Öyle bin lira ile 750 lira dağıtmakla olmuyor. Bugün Almanya bir ay kapattığında esnafına 11 milyar euro veriyor esnafına. Bir sosyal devlet ise böyle olunur sosyal devlet.’’ Dedi.

‘’BİLECİK BELEDİYESİ OLARAK  ESNAFIMIZ VE VATANDAŞLARIMIZA YASAL ÇERÇEVEDE YAPABİLDİĞİMİZ TÜM DESTEKLERİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ’’

Bilecik Belediyesi olarak esnaf ve vatandaşlara yönelik olarak yasal çerçevede katkı sunmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Şahin, ‘’Biz de belediye olarak yapılan tüm kısıtlamalara rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz belediyeler olarak bir kampanya ile nakit yardım yapmamız yasak ve suç sayılıyor. Bizim yemek dağıtmamız bile yasak. Eskişehir Büyükşehir’in aşevi ile ilgili paralarına el konuldu. Lütfen bunlara da hassasiyet gösterelim.’’ Dedi.

‘’YAPAMADIĞIMIZ EKSİK BİR ŞEY VARSA O DA HÜKÜMETİN YASAKLARI YÜZÜNDENDİR’’

Yapmak istedikleri ancak yapamadıkları bir şeylerin hükümetin yasakları yüzünden olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, konu hakkında açıklamasını şöyle tamamladı:

‘’Biz her zaman halkımızla birlikteyiz ve onların yanındayız. Esnaf ve oda birlikleri ile görüşüyoruz. Elimizden gelen her türlü katkıyı yasal çerçevede yapmaya çalışıyoruz. Esnafın su paralarını almamak gibi.  Yapamadığımız bir şey varsa sadece hükümetin yasaklamaları sayesinde yapamadığımız şeylerdir.’’ Şeklinde konuştu. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.