BAKKALCIOĞLU, BELEDİYELER HİZMET YERLERİDİR

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük'teki S Plakalı araç sahipleri ile bir araya geldi.

BAKKALCIOĞLU, BELEDİYELER HİZMET YERLERİDİR
25 Temmuz 2019 Perşembe 16:04

BAŞKAN BAKKALCIOĞLU “BELEDİYELER HAKLARIN İHALE EDİLİP KAR SAĞLANDIĞI YERLER DEĞİL, HİZMET YERLERİDİR"

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük'teki S Plakalı araç sahipleri ile bir araya geldi.

Bozüyük Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, kooperatifler, özel şirketler ve yolcu taşımacılığı yapan araç sahipleri katıldı. 2017 yılında başlayan ve önceki dönemde Belediye tarafından ihale edilerek, araç sahiplerine verilen S Plakalar hakkında araç sahipleri ile görüşen Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, daha sağlıklı bilgi aktarımı için bu toplantıyı düzenlediğini söyleyerek yasa, hükümlülükler ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, oturma odası, masa ve iç mekan

Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu yaptığı açıklamada; seçimden 3 gün önce yapılan encümen toplantısı ile verilen 31.07.2019 tarihinin uzatılmasına imkan vermeyen ve S Plaka sahiplerinin bu uygulamaya geçmemeleri halinde bu haklarının ortadan kalkacağı kararının alındığını söyleyerek, önümüzdeki süreçte neler yapılması gerektiğini aktardı. Belediye olarak araç sahiplerinin haklarının korunması noktasında sanayi tesislerine resmi yazı yazdığını ve Bozüyük dışından olan firmalarla fabrika servis taşımacılığının yapılmaması yönünde karar aldığını söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu, bu süreçte S Plaka araç sahiplerinin yanında olduğunu belirtti.

S Plaka yönetmeliğinin yapıldığı benzer büyüklükteki diğer ilçelerde ihale fiyatlarının Bozüyük'e göre çok daha düşük seviyelerde olduğunu anlatan Başkan Bakkalcıoğlu, Bozüyük'te fiyatların çok yüksek seviyelere çıkmış olduğunu gözlemlediklerini söyledi. Belediyelerin bu tarz hakların ihale edilip, kazanç sağlandığı yerler olmadığını, belediyelerin halka hizmet noktaları olduğunu belirten Başkan Bakkalcıoğlu, önlerindeki bu kısa süreyi çok iyi değerlendirip gerekli kanuni yolun izlenmesi gerektiğini aktardı. Bozüyük'teki dolmuş taşımacılığından örnek veren Başkan Bakkalcıoğlu, araç sahiplerinin haklarının korunması adına o dönem dolmuş sayısında hiç artış olmadığını ve kendinden sonraki dönemlerde bu rakamların yükseldiğine dikkat çekti. Bu doğrultuda S Plaka sahipleri tarafından yöneltilen soruları yanıtlayarak, Belediyenin bu süreçte oda ile irtibat halinde olarak, yapılması gerekenleri yapacağını belirtti.

Toplantı sonunda S Plakalı araç sahipleri, kendileri ile yakından ilgilenen ve bilgilendiren Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na teşekkür ettiler.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.