EĞEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinlikler sabah saatlerinde İntikamtepe Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile başladı.

EĞEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR
16 Temmuz 2020 Perşembe 14:21

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ CUMHURİYET MEYDANI'NDA DEVAM ETTİ


Daha sonra merkez Kasımpaşa Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu. Kılınan öğle namazının ardından ise Bozüyüklü vatandaşlara Belediyemiz tarafından lokum ikramında bulunuldu. 4 Eylül Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda düzenlenen “15 Temmuz” konulu sergide 15 Temmuz 2016’da yaşanan olaylardan objektiflere yansıyan kareler sergilendi. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinliklerde Atatürk Anıtı’na yapılan özel aydınlatma ile Atatürk'ün silüeti gece boyunca Türk bayrağına yansıtıldı. Etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının canlı yayınlanmasının ardından İlçe Müftüsü Mustafa Topal tarafından dua okutuldu. Programın devamında ilk olarak konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ulusumuzun çok zor bir coğrafyada, çok zor mücadeleler vererek bu vatanı bu günlere getirdiğini belirterek; “Yabancı güçler 20. Yüzyılın ilk çeyreğinde ülkemizi istila etmiş, İstanbul'u işgal etmiştir ama öyle bir yürek vardır ki ulusumuzda halk ayaklanmış Mustafa Kemal Atatürk etrafında bütün millet birleşmiş, kadınlarımız sırtında cephane ile erkeklerimiz çıplak ayaklı düşmanı bu ülkeden kovmuştur ve laik Demokratik Cumhuriyetimiz kurulmuş. Neredeyse yüzyıl oluyor, bu süre içerisinde demokratik cumhuriyetimizi birçok darbe girişimleriyle askeri güçleri kullanarak birçok yerde zedelemeye kalkılmıştır. Bunlar bir şekilde geçti. Ülkeyi bölmek için yabancı güçlerin desteği altındaki PKK gibi bölücü örgütler yıllarca darbe vurmaya çalıştı, dini kisve altında bazı cemaatlere sığınan fetö gibi örgütlerde ordumuzda örgütlenerek ülkemizin birçok kritik noktalarında örgütlenerek işte bundan 4 yıl önce askeri güçte kullanarak bir darbe girişiminde bulundu. İşte o gece sivil halkımız milletimiz sokaklara döküldü ve bu darbe girişimini birçok şehit vererek, gaziler vererek önlemiş oldu. Bunu çağlar geçse de milletimiz anacaktır. Ne PKK gibi bölücü örgütler ne de Fetö gibi dini kisve altına saklamış örgütler laik Cumhuriyetimizi asla yıkamayacaklardır. Çünkü Milletimiz Meclisimizde yazan şu sözü daima ruhunda hissediyor: "Egemenlik milletindir kayıtsız, şartsız" dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise, şunu diyen bir yazı 'T.C. BOZÜYÜK BELEDİYESİ'

Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Hasan Yaman günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını gerçekleştirdi.
Yaman konuşmasında " Hain terör örgütü fetönün aziz milletimize karşı gerçekleştirdiği hain girişim aziz milletimizin çelikten göğsüne çarparak akamete uğramıştır. Fetö terör örgütü bu teşebbüsü ülkemizi, vatanımızı dış müdahalelere açık hale getirmek, bağımsızlığımızı zedelemek, ve dış aktörlerin amacına hizmet etmek için gerçekleştirmiştir. Milletimizin vergisi ile alınan silahlar tanklar malesef necip milletimize karşı kullanılmıştır. Sayın cumhurbaşkanımızın çağrıları ile sevdikleri ile helalleşerek meydanları doldurdu. Milletimiz tanklarına önüne yatıp vücutlarını siper etti. Bu millet böyle yürekli bir millettir. Hain darbe girişiminde 251 vatandaşımız Şehit ve binlercesi de gazi olmuştur, hepsini şükran ve minnetle anıyorum ruhları şad olsun. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın sözlerime son verirken bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü , silah arkadaşlarını ve ülkemizin güvenliğini için canını vermiş tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz, Ruhlarınız Şad Olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Mehter takımı tarafından marşlar okunurken, 15 temmuz kahramanlık türküleri Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından seslendirildi.Şiirler ve yayınlanan belgeseller ile devam eden program Saat 00. 13 sela okunması ile sona ererken , protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından demokrasi nöbeti başladı. Programda ayrıca Belediyemiz tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklere tüm ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.