İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Bozüyük’te hafızlık mertebesine eren 24 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ
14 Ekim 2019 Pazartesi 10:08

BOZÜYÜK'TE HAFIZ OLAN 24 ÖĞRENCİ İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Bozüyük’te hafızlık mertebesine eren 24 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program yoğun ilgi gördü. Hafızlık öğrencilerini yalnız bırakmayan aileler salonu doldurdu. Bozüyük'te 16 erkek 8 kız öğrenci hafız oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın Kuran Kerim tilaveti ile program başladı. Kur'an Kursu Öğreticisi Meryem Karabektaş ve ilçe Müftüsü Mustafa Topal konuşmalarının ardından program Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın konferansı ile devam etti. Konferansın akabinde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ilahiler ve semazen gösterileri gerçekleşti.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, kalabalık ve iç mekan

Hafızlar sahneye alınmadan önce konuşan Bilecik Valisi Bilal Şentürk ; “Bugün yüreğimiz yandı, bir şehidimiz var. Vatanı için, devleti için, dini için canını feda etmiş bir kardeşimizin ailesinin acısını paylaşmak üzere şehidimizi karşılama programındaydık, oradan geliyoruz. Allah ailesine sabır, şehidimizi rahmet eylesin. Geçtiğimiz günlerde Bilecik'te toplu hafızlık programı yapmıştık. Ama Bozüyük'te Bilecik kadar verimli olduğunu gösterdi. Ben dokuz aydır Bilecik valisiyim, gördüğüm üzere Bilecik ile Bozüyük arasında tatlı bir rekabet var. Sanayisi olsun nüfus olsun her anlamda rekabeti var. Görüyorum ki hafızlıkta da bu rekabet meyvelerini verdi. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Kolay bir süreç değil, üniversite diploması almaktan belki de daha zor olan azim isteyen sabır isteyen bir süreç. Sadece hafızlarımız için değil ailesi içinde zorlu bir süreç bu vesile ile hafızlarımızın arkasında duran onların hazırlıklarını yapan hocalarına, ailelerine emeği geçen herkese teşekkür ve tebrik ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardında 24 hafız sahnedeki yerlerini aldı. Hafızlar tarafından kısa kısa sureler okundu. Protokol üyelerince hafızlara başarı belgeleri takdim edilerek çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik kapsamında ayrıca İlçe Müftülüğü personeline Bozüyük Belediyesi tarafından öğle yemeği verildi.

Programa Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, hafızların aileleri ve vatandaşlar katıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.