"3 bin minik ele, 3 bin çilek fidesi"

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce anaokulu öğrencilerine çilek fidesi dağıtıldı. 

"3 bin minik ele, 3 bin çilek fidesi"
12 Haziran 2021 Cumartesi 11:23

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce anaokulu öğrencilerine çilek fidesi dağıtıldı. 
 
İl Özel İdaresi desteği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında il geneli anaokulu öğrencilerine doğa sevgisinin aşılanması amacıyla 3 bin adet saksıda çilek fidesi dağıtıldı.
 
Merkez Özel Mor Mavi Anaokulunda Vali Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz ve üyeleri ile Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen'in katılımıyla gerçekleştirilen dağıtımda, ''Çocuklarımız çilek fidelerini 'Bu benim çileğim' diyecek ve kendi çileklerini yiyecek olmaları mutlu edecek. Çocuklarımıza tarımın, ormanın ve ağacın sevgisini aşılamak istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde temiz hava solumanın önemini bir kez daha öğrendik. Dolayısıyla orman ve ağaç sevgisinin yanında doğa sevgisini de çocuklarımıza aşılamamız gerekmektedir. Gelecekte daha iyi bir Türkiye daha iyi bir dünya arzuluyoruz.'' dedi.
 
Vali Şentürk, çilek üretimini yaygınlaştırmak ve üretimde çeşitliliği sağlamak amacıyla başlatılan ''Çilek üretimini yaygınlaştırma'' projesi kapsamında bu yıl 140 bin çilek fidesinin çiftçilere dağıtımını yapıldığını, aynı projenin devamı olarak  3 bin anaokulu öğrencisine ''saksıda çilek fidesi'' dağıtıldığını söyledi. 
 
Çocuklarla yakından ilgilenen ve kendilerine verilen çilek fidelerinin sulanması ve bakımını yapmalarını isteyen Vali Şentürk ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte boyama yaptı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.