ÜNİVERSİTEDE TOPLU AÇILIŞ

Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesinde (BŞEÜ) yapımı tamamlanan projelerin açılışına katıldı.

ÜNİVERSİTEDE TOPLU AÇILIŞ
26 Mayıs 2021 Çarşamba 20:00

Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesinde (BŞEÜ) yapımı tamamlanan projelerin açılışına katıldı.
 
Vali Şentürk, Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile akademik ve idari personelin katıldığı törende, üniversitenin fiziki, teknik ve akademik çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade etti. 
 
Bilecik'te, sağlık alanında yapılan çalışmaların Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi ile yeni bir boyut kazandığını belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu: 
 
''Üniversitemiz yaklaşık nüfusun yüzde 7'sini oluşturan bir potansiyele sahip. Kuruluşun ve kurtuluşun gerçekleşmiş olduğu Bilecik'in daha iyi noktalara gelebilmesi ve potansiyellerini taşıyabilmesi bakımından en önemli bayraktarlıklarından birisini üniversitemiz yapmak durumundadır. O şehre üniversite ne kadar katkı sağlıyorsa o şehir o kadar hızlı gelişiyor. Tarımsal, sanayi, tarihi ve doğal zenginlikleriyle yaşanabilecek bir il. İlimizin bulunduğu potansiyeli hazır bulduk ve biz buna ne katkı sağlayabiliriz üzerine ne katabiliriz buna bakmak zorundayız. Bunu yaparken kurum ayırmaksızın el birliği içerisinde bunu yapmalıyız. Yeni alanlara atılımlar gerçekleştirmeliyiz. Sanayicilerimizi üniversitemizi sahiplenmeye davet ediyorum.''
 
Rektör Prof. Dr. Beydemir de üniversitelerin devletlerin güncel bilim ve teknolojideki yerlerini gösterdikleri gibi bulundukları ülkelerin eğitim seviyelerini ve güçlerini de temsil ettiklerini söyledi. 
 
Üniversitelerde bilim insanları tarafından yürütülen yüzlerce projenin bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Beydemir, ''Üniversitemiz kurulduğu 2007 yılından bu yana büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Üniversiteler bulundukları toplumla iç içe olabildikleri ölçüde o topluma fayda sağlayabilirler. Tarımdan sanayiye, turizmden kültüre, sağlıktan spora kadar çok geniş bir yelpazede ilimiz ile üniversitemizi buluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda yaptığımız, bugüne kadar sonuç aldığımız, yakın gelecekte olumlu sonuç almayı beklediğimiz projelerimiz bulunmaktadır. İlimizin, 'Eğitim, kültür turizmi ve sağlık şehri' olması için var gücümüzle çalışıyoruz.'' dedi. 
 
Vali Şentürk, Rektör Prof. Dr. Beydemir, Belediye Başkan Vekili Subaşı ve beraberindekiler, ''Kampüs Ana Giriş Kapısı, İstiklal Marşı Anıtı, Kampüs Park ve Bayrak Direği Alanı'' projelerinin açılışını gerçekleştirdi. 
 
Milli sporcu pilot Melih Ulupınar, Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülen ''İnsansız Hava Araçlarının Geliştirilmesi'' projesi kapsamında tasarlanan İHA'larla uçuş gösterisi yaptı. Gösteri esnasında proje sorumlusu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk, tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanan insansız hava araçları hakkında davetlileri bilgilendirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.