VALİ ŞENTÜRK BAŞLATTI, YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Bilecik'te göreve başladığı ilk günden itibaren başarılı projelere imza atan Vali Bilal Şentürk, yine bir ilke imza atarak Bilecik Okuyor projesini hayata geçirdi. Vali Bilal Şentürk'ün çağrısına her kesimden ses geldi ve vatandaşlar kitap okurken ki resimleri sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladılar.

VALİ ŞENTÜRK BAŞLATTI, YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
03 Nisan 2021 Cumartesi 16:21

57. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla ''Bilecik okuyor'' etkinliği düzenlendi. 
 
Vali Bilal Şentürk, Kozabirlik İlköğretim Okulunda, İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol, Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, AFAD Müdür Vekili İrfan Demirçelik, İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili İdris Kaya'ya ile birlikte sınıfları gezerek, öğrencilere kitap ve kütüphaneye üye kartları ile İçişleri Bakanlığınca, 2021 yılının  "Afet Eğitim Yılı'' ilan edilmesi nedeniyle AFAD bilgilendirme ve Bilecik'i tanıtıcı broşürler dağıttı. 
 
Bilecik'te anaokulundan liseye, üniversiteden yetişkinlere kadar herkesin aktif olarak katılacağı ''Bilecik okuyor'' etkinliği düzenlediklerini ifade eden Vali Şentürk, ''Nitelikli kültür sahibi olmanın en güzel yolu kitap okumaktan geçiyor. Okullarımızda ve kütüphanemizde öğrencilerimizi ve Bileciklileri kitaba ulaşılabilirliklerini sağlıyoruz. Kitap okuyarak kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri bakımından kitap okumanın faydaları var. Dünyayı algılayan, anlamlandıran, yönlendiren, analitik ve eleştirel bakabilen, sorgulayıcı ve aklını kullanan bireyler olmaları açısından kitap okumak önemli. Akademik anlamda başarılı olmanın yanında aynı zamanda bilimsel, kültürel ve sanatsal alanda da başarılı olmalıyız.'' dedi.
 
Çocuklarla birlikte kitap okuyan ve zamanlarının yarım saatini kitap okumaya ayırmalarını isteyen Vali Şentürk, ''Bol bol okuyun ve kendinizi yetiştirin. Ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmek için çok çalışacağız, bunun yolu da kitap okumaktan geçiyor. Ülkemizin ve Bilecik'in yükselmesi, ilerlemesi ve inşası için okuyacağız.'' ifadesinde bulundu.
 
57.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında okumaya teşvik ve farkındalık oluşturmak adına Vali Şentürk'ün önderliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle #bilecikokuyor etiketi ile kurumlarda gün boyu belirlenen uygun saatlerde kitap okuma kampanyası başlatıldı.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.