Vali Şentürk, Özel Gereksinimli öğrencilerle VKS ile buluştu

Özel Gereksinimliler Haftası nedeniyle Bilecik Özel Eğitim Okulları öğrencileri, Video Konferans yöntemiyle program düzenledi.

Vali Şentürk, Özel Gereksinimli öğrencilerle VKS ile buluştu
12 Mayıs 2021 Çarşamba 16:06

Özel Gereksinimliler Haftası nedeniyle Bilecik Özel Eğitim Okulları öğrencileri, Video Konferans yöntemiyle program düzenledi.
 
Vali Bilal Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Özel Eğitim Okulları Müdürü İbrahim Aydoğar'ın da katıldığı Video Konferansta, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı etkinliği izledi.  
 
Vali Şentürk, Özel Gereksinimli çocukların hazırladıkları sunumla kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, başarılı ve üretken olduklarını kanıtlayabildiklerini gösterdiklerini belirterek, toplumun özel çocuklar hakkında farkındalık yaratacak bir şeyler yapmaları halinde durumlarının çok daha güzel bir hal alabileceğini ifade etti. 
 
Özel Gereksinimli çocukların günlerini kutlayan Vali Şentürk, ''Çocuklarımızla sadece kendi aile bireyleriyle değil, bizleri de içine alan kalabalık bir aileyiz. Güzelliklerimizi beraber paylaşarak artırıyoruz. Hiçbir engel yaşama sevincimize engel olmamalıdır. Okullarımızda öğrencilerimize, temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitimler veriliyor. Eğitimler kendilerine bir takım avantajlar sağlayacaktır. Yetenek ve kapasitelerini geliştirmeye yönelik mesleki ve beceri kurslarla bu sorununda çözüleceğine inanıyorum.'' dedi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Akyol ve Okul Müdürü Aydoğar'ın konuşmalarının ardından etkinlik, öğrencilerin maniler söylemeleri, bilmeceler sormaları, Hacivat-Karagöz gösterisi sunmaları ve İstiklal Marşını okumalarıyla sona erdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.