SİLKAR'A HELAL OLSUN

Bilecik'te faaliyet gösteren Silkar Madencilik tarafından yenilenen Refik Arslan Öztürk Fen Lisesinin Konferans Salonunun açılışı yapıldı. 

SİLKAR'A HELAL OLSUN
23 Ekim 2019 Çarşamba 20:36

 
Vali Bilal Şentürk, bugün eğitimde çok güzel bir sosyal sorumluluk örneğini paylaştıklarını ifade ederek, sosyal hayata dokunan firmaların sayısının artması temennisinde bulundu.
 
Eğitimde başarı çıtasının yükseltilmesi amacıyla ''Çocukların dil ve iletişim becerisinin geliştirilmesi, değerler eğitimi, sorumluluk duygusunun geliştirilmesi, akademik başarının arttırılması ve bağımlılıkla mücadele'' gibi ana başlıklar altında bir yol haritası çizdiklerini anımsatan Vali Şentürk, şöyle konuştu:
 
''Çocuklarımız bizim için çok değerli. Yetkin insanlar yetiştirelim. İletişim dili iyi olan kendini iyi ifade eden bir insanın hayatta başarısız olma ihtimali olmaz. Kendilerine emanet ettiğimiz bir işin gereğini yerine getirsinler, bu anlayışta olsunlar. Bayrağı verdik o bayrağı yere düşürmesinler. Devlet ve millet olarak sahip olduğumuz milli ve manevi değerleri, bizi bir arada tutan temel değerlerimizi çok iyi benimsesinler. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler bizi temsil ettikleri bilinciyle hareket etsinler, davranışlarıyla örnek olsunlar. Yaptıkları işi en iyi yapanlardan olsunlar. Çocuklarımızı bu anlayışla yetiştirelim istiyoruz. Sonra akademik başarı istiyoruz. Bilecik'i eğitimde en iddialı illerden biri haline getirebiliriz. Özveriyle devamlı çalışacağız. Çalışmak bir hayat tarzı olursa, mutluluk kaynağı olur.''

Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak da 1994 yılından bu yana üretim, ihracat ve istihdam sağladıkları kente farklı değerler katmak istediklerini ifade ederek, ''yaklaşık 10 yıldır eğitim konusunda bir okula değmeye çalıştık. Yaptıklarımızı sosyal sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. İlimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İnsan hazmederse, araştırırsa, okursa, sorarsa ve takip ederse başaramayacağı bir şey yoktur.'' diye konuştu. 
 
Akbulak ayrıca okulun ihtiyacı olan bilgisayarların karşılanması konusunda söz verdiğini ifade etti.  
 
Okul Müdürü Fadıl Ağdağ ise kaliteli eğitim olanaklarının yolunun kaliteli fiziki ortamlardan geçtiğini belirterek, ''İnsana yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Eğitim sadece devlet imkanlarıyla yapılabilecek bir alan değildir. Hayırseverlerimizin bu alana ilgi duyması, yatırım yapması fevkalade önemlidir.'' dedi.    
 
Konuşmaların ardından Vali Şentürk, Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Akbulak ve Fabrika Direktörü Nurtaç Akgöz'e, eğitime verdiği desteklerden dolayı plaket verdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.