VALİ MERMERCİLERLE BULUŞTU

Vali Bilal Şentürk, Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Özen ve üyeleriyle bir araya geldi. 

VALİ MERMERCİLERLE BULUŞTU
26 Haziran 2019 Çarşamba 22:21

Vali Bilal Şentürk, Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Özen ve üyeleriyle bir araya geldi. 
 
Vali Şentürk, göreve başladığı günden itibaren Bilecik'in coğrafyasını, zenginliklerini, kültürünü ve tarihini genel anlamda tanımak için gayret gösterdiğinin altını çizerek, ilde istihdam sağlayan ve üretim yapan sanayici ve iş adamlarıyla tanışmak amacıyla, farklı sektördeki sanayi kuruluşlarıyla bir araya gelmeye çalıştığını söyledi.


 
Başta mermer ve seramik olmak üzere kentte üretilen ürünlerin ihraç edilmesiyle ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Vali Şentürk, şunları kaydetti. 
 
''İlimiz seramik ve mermer bakımından önemli bir konumda. Önemli bir madencilik merkezi olan ilimizde çok sayıda mermer sahası bulunmaktadır. Bilecik üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan ve ülke ekonomisinin gelişmesine büyük katkıda bulunan önemli bir sanayi kenti konumundadır. İl olarak önemli sanayi tesislerine sahibiz. Amacımız, ilimizin mevcut imkanlarını değerlendirerek, sanayici devlet işbirliği içinde kalkınmada sürdürülebilirlik sağlamak. İlin kalkınması ve gelişmesi için elini taşın altına koyan iş adamlarımızın sıkıntılarını paylaşmada, başarılarını da kutlamada devlet adına her zaman hazırız.'' 
 
Dernek Başkanı Özen de Bilecik'te endüstriyel hammadde olarak önemli sayılabilecek mermer yataklarının mevcut olduğunu ifade ederek, ''Sektöre yapılacak yatırımların artması, istihdam sağlanması ve ihracat artışı ile de ekonomiye ciddi katkı sağlayacaktır. Bilecik mermer sektöründe bulunan firmaların, rekabeti en üst düzeyde sağlamak konusunda pazarlama ve tanıtım desteklerine ihtiyacı bulunmaktadır.'' dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.