BİLECİK'İ İLK ÖNCE BİLECİKLİLER TANIMASI GEREK

Vali Bilal Şentürk, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda; Bilecik’i, öncelikle kentte yaşayan insanların tanıması gerektiğini, tanımadan tanıtmanın mümkün olamayacağını belirtti. 

BİLECİK'İ İLK ÖNCE BİLECİKLİLER TANIMASI GEREK
30 Aralık 2020 Çarşamba 17:50

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Turizm Tanıtım Geliştirme Ajansı bünyesinde Bilecik Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde ''Bilecik Turizm ve Destinasyon'' tanıtım çalışması programı düzenlendi.
 
Vali Bilal Şentürk, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda; Bilecik’i, öncelikle kentte yaşayan insanların tanıması gerektiğini, tanımadan tanıtmanın mümkün olamayacağını belirtti. 
 
Bilecik'i tarihi geçmişinin yanında her yönüyle daha da iyi ve hak ettiği değeri bulması gerektiğini değerlendirerek, çalışmaların yürütüldüğünü ve devam ettiğinin altını çizen Vali Şentürk, şöyle konuştu:
 
''Bilecik'i turizm açısından hangi yönlere ağırlık vererek, daha iyi bir noktaya taşımalıyız diye düşündüğümüzde ''Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri''  ifadelerinin içerisini doldurmamız gerekir. Bir cihan imparatorluğunun son kuruluş şehri, kurtuluş savaşında düşmana en önemli darbenin vurulduğu İnönü savaşların gerçekleştiği tarihi bir yer. Turizm boyutuyla dışarıdan gelenler insan kurgusunu detaylı olarak burada görmeli ve hissetmeli. Bu tarihi misyonumuza uygun olarak devraldığımız mirasın üzerine biz ne koyabiliriz? bu boyutu çok önemli. Yürüttüğümüz çalışmalardan ve çok önemsediğimiz, projenin büyük bölümü hazır olan Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yatırım programına alınan ''Söğüt Ertuğrulgazi obası'' kuracağız. Kuruluşun gerçekleştiği atmosferi o obada yaşatacağız, yansıtacağız. Hangi ilçemize gitsek hangi köyümüze gitsek tarihe tanıklık etmiş mekanlar var. İlimiz bir taraftan sanayi şehri bir taraftan tarım şehri ama bir taraftan da turizm şehri olmalı.''
 
''Kuruluştan kurtuluşa yanık şehir, yakılmış ve tekrar inşa edilmemiş, yakılan o şehir terk edilmiş'' ifadesinde bulunan Vali Şentürk, ''Yakılmış şehri bizim yeniden ortaya koymamız lazım, onun hikayesini senaryosunu oluşturmalıyız. Gelen insanlar o dönemi hissetmeli ki, bu vatanın değerini bilebilmeliler. Jeoradar çalışmaları yapılıyor, dijital teknolojiyi kullanarak şehri yeniden inşa etmek mümkün olabilir. Bilecik bir defa tarih turizminin çok önemli olduğu, bunun içerisini fazlasıyla doldurduğu yarışacağımız konular tarih turizmi var, inanç turizmi var. Şeyh Edebali, Dursun Fakıh ve Ertuğrul Gazi türbeleri, medeniyetimizin manevi mimarları olarak yılda 1 milyon ziyaretçi alıyor. 1 milyon ziyaretçi Bilecik için çok az, 300 kilometrelik alanda 26 milyon nüfus var.'' dedi.    

Tarih ve inanç turizmi, 4 coğrafi bölgenin birleştiği noktada olması, bitki örtüsü ile doğa turizminin de gelen insanları etkileyebilecek zenginlikte olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, zenginlikleri daha da arttırarak, insanların tüketmeden ve yıpratmadan istifade edebileceği bir format hazırlanması gerektiğini, ifade etti. 
 
TGA İş, Etkinlik ve Turizm Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu da çalışmaları hakkında bilgi vererek, dijital tanıtımın önemine değindi. 
 
Katılımcıların görüş ve önerilerini getirdiği toplantıya, Kaymakamlar, İl ve İlçe Belediye Başkanları, daire müdürleri ile ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı. 
 
Vali Şentürk, TGA İş, Etkinlik ve Turizm Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fisunoğlu'na, Türkiye Tüm Bölgeler ve İş Geliştirme Müdürü Şebnem Tuna'ya ve Bölge Tanıtım Uzmanı Yakup Demir'e, Şeyh Edebali'nin Osmangazi'ye nasihatinin bulunduğu tablo hediye etti.

www.bilecik.gov.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.