EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ TOPLANTISI

Osmaneli İlçe Kaymakamlığı tarafından evde sağlık hizmetleri teknik çalışma grubu

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ TOPLANTISI
26 Temmuz 2019 Cuma 15:10

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ TEKNİK ÇALIŞMA GRUBU KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Osmaneli İlçe Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar aktarıldı; "Kaymakamlığımız toplantı salonunda Vali Yardımcımız Rahmi Köse başkanlığında, beraberinde ; Kaymakam Naif YAVUZ, Gölpazarı Kaymakamı İbrahim GÜNEŞ, Bilecik Kamu Hastaneleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet TUĞRUL,Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim ile İl ve İlçe sağlık örgütü yöneticilerin katıldığı Evde Sağlık Hizmetleri Teknik Çalışma Gurubu Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve iç mekan

Bakıma muhtaç kişilerin sağlık ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının da evlerinde ve yaşadıkları ortamda karşılanması, finansal kaynakların etkin kullanılması ile birlikte hizmete ulaşımın ve memnuniyetin artırılması için Kamu hastaneleri Birliği (KHHB) nin koordinatörlüğünde paydaş kurumlarla ortak gerçekleştirilen toplantıda: eşit, ulaşılabilir, kaliteli, etkin ve verimli bir şekilde ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında yapılması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi amacıyla diğer kamu kurumlarının da yer aldığı evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezi nce yürütülen hizmetlerin planlanması ile verimlilik konuları görüşülerek değerlendirmelerde bulunduktan sonra toplantı sona erdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.