BİLAL ERDOĞAN, SÖĞÜT'TE

25-26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Malazgirt 949. Yıl Kutlamaları'nın tanıtım toplantısı Söğüt ilçesinde yapıldı.

BİLAL ERDOĞAN, SÖĞÜT'TE
13 Ağustos 2020 Perşembe 17:00

 
Vali Bilal Şentürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ile Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, ilk olarak Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi ile Orhan Gazi Camisi'ni ziyaret etti.
 
Daha sonra Vali Şentürk, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan ve beraberindekiler, ''Malazgirt 949. Yıl Kutlamaları''nın tanıtım toplantısı için Söğüt ilçesine geçti.
 
Vali Şentürk, Ertuğrul Gazi Türbesi önünde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, misafirleri Ertuğrul Gazi hazretlerinin huzurunda ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu ifade ederek, Ahlat Kaymakamlığı görevinde bin yıldır Anadolu'da bu milletin ne yaptığını, nasıl bir medeniyet inşa ettiğini, anlamak için ''o dilsiz mezar taşlarını'' okuduğunu, Sultan Alparslan'ın Karargahını kurduğu ve oradan Anadolu'yu bir vatan haline getirmek noktasında Malazgirt savaşını yönetip kazandığı bu millete hediye ettiği Anadolu'nun giriş kapısının nedenli önemli olduğunu bizzat yaşayarak gördüğünü söyledi. 
 
''Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat ve Malazgirt'i himayelerine almak sureti ile necip milletimizin genç kuşaklarımızın ilgi ve dikkatini de o bölgeye taşımış oldular'' ifadesinde bulunan Vali Şentürk, ''O tarihi misyona uygun olarak gelecek kuşakları daha anlamlı yetiştirmek adına kendi öz değerleri ile kendi var olan zenginlikleri ile teçhiz ederek yetiştirme amacı ile değişik faaliyetler idrak ediliyor. Bu yılda 949. Malazgirt Zaferinin yıldönümü şanla şerefle milletimizin huzurunda kutlanacak.'' dedi.   
 
- ''Bu topraklar sıradan topraklar değil''
 
Ertuğrul Gazi'nin uzun bir alanı kat ederek Söğüt'e gelerek burada otağını kurduğunu anlatan Vali Şentürk, şöyle konuştu: 
 
''Bu topraklar sıradan topraklar değil. Her yönüyle son derece mümbit olan, insanının asaleti ile toprağının mümbit bereketi ile coğrafyasının güzelliği ile gerçekten vatanın kalbi olacak ilk başkent olmayı hak edecek özellikte bir yer. Şeyh Edebali ile beraber manevi mimarda söz konusu. Bu millet sadece kılıçla tarihte iz bırakan, vatan ve toprak kazanan bir millet değil, gönülleri de kazanan manayla da medeniyetini inşa eden bir millet. Üç kıtada at koşturan atalarımız adaletle, merhametle, şefkatle ve dirayetle idrak etmişler. Hizmet ettikleri insanların bugün aradan yüzyıllar geçse bile bazen tarihi kesitler olsa bile gönül bağlarının devam edeceği bir miras bıraktılar. Biz de bu mirasın üzerinde Bilecik'te Valilik görevi ifa eden biri olarak da hem Ahlat'ı, Malazgirt'i bu millet sahiplenmeli hem de Bilecik'i, Söğüt'ü aynı anlayış içerisinde sahiplenmeli. Bu iki alanın tarihi misyonu itibari ile birbirleriyle bütünleştirerek inşallah yine Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerini Söğüt Bilecik üzerinde de hissetmek sureti ile yaşatmak ve gelecek kuşaklarımızı da bu anlayış içerisinde yetiştirmemiz gerekiyor. Biliyoruz ki geçmişini bilmeyenin geleceğini sağlıklı bir şekilde inşa etme şansı yoktur. Köksüz milletlerin var olması bir yerlerde tutunabilmesi mümkün değil. Biz çok köklü bir milletiz hamdolsun ama bu köklerimizin en sağlam olduğu yerler bugünkü yaşadığımız topraklardır. Dolayısıyla bu toprakları daha iyi koruyabilmek bu topraklara sahip çıkabilme ve buralardan yeniden tüm insanlığa hizmet edecek bir medeniyet oluşturabilmek için geçmişimizi iyi bilmemiz gerekiyor.''
 
Bilecik'i kuruluşun ve kurtuluşun kenti olarak tanımladıklarını belirten Vali Şentürk, ''Burası Osmanlı'nın ilk başkenti, Ertuğrul Gazi'nin otağını kurduğu yer bir taraftan da kurtuluş savaşında düşmana ilk darbenin vurulduğu topraklar. Bilecik'te, kuruluşun ve kurutuluşun temsilcisi bir ''İl''de yaşamanın bir faturası olur. Başta ben olmak üzere bu topraklarda yaşayan bütün kamu görevlisi arkadaşlarımın, bütün neferlerimizin ve bütün insanlarımızın aynı hassasiyetle değerlerimize sahip çıkmamız ve geleceğe taşımamız gerekiyor. İnşallah yapılan etkinlikle Malazgirt'te, Ahlat'taki etkinliğin Söğüt Şenliklerine de yansıyarak ilimize, bölgemize kazandıracağımız hizmetlerle kuruluş ve kurutuluşun şehri unvanının içini doldurarak geleceğe taşıyacağız.'' diye konuştu.   
 
- ''Ertuğrul Gazi'nin obasını kuracağız''
 
''Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman'' dizileriyle birlikte farklı ülkelerden Söğüt'e ziyaretçilerin geldiğini vurgulayan Vali Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
''Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile Söğüt'ümüze Ertuğrul Gazi'nin obasını kuracağız. O dönemin yaşandığı bir oba kuracağız. Gelen misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Gençlerimize de burada tarihi eğitimini vereceğiz. Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşlarının yaşadığı yerler buralar. Silah arkadaşlarının her birinin adına köylerimiz var bu bölgede. Tarihe tanıklık eden yerler buralar. Dolayısıyla bu tanıklığı hem kendi gençlerimizle, insanımızla hem de dünya gençliği ile dünya insanlarıyla paylaşmak üzere kapsamlı çalışmalarımız. Hep beraber gönül birliği içerisinde bu çalışmalara da sahip çıkarak geleceğimizi inşa edeceğiz.''
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Turan ise Türk milletinin köklerini çocukları ve gelecek nesillere öğretmenin önemine vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilen, Okçular Vakfı'mızın öncülüğünde icra edilen Malazgirt 949. Yıl Kutlamaları'nın her zaman yanında ve destekçiyiz. Tarihini unutan milletlerin geleceğini başkaları inşa eder. Biz tarihimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız." ifadesinde bulundu. 
 
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan da Anadolu'nun baştan başa bir vatan yapıldığının hikayesini Alparslan'dan Ertuğrul Gazi'ye kadar olan süreç incelendiğinde çok iyi görülebileceğini söyledi.
 
Çanakkale ile Ahlat-Malazgirt'in adeta Türk tarihinin, kültürünün, kimliğinin iki yakasını bir araya gelişi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Türkiye Cumhuriyeti'nde doğan her çocuğun, her gencin liseyi bitirmeden önce muhakkak hem Ahlat-Malazgirt'i hem Çanakkale'yi görmüş olması gerektiğine vurgu yapmaya çalıştık. Etkinliklerimizde de gençleri Ahlat'a ve Malazgirt'e getirmeye gayret gösterdik. Bilecik de Söğüt de Şeyh Edebali de Ertuğrul Gazi de bu yolun dönüm noktalarından. Ümit ediyoruz ki bu kimliğimizin yeniden ihyası yolculuğunda bu önemli coğrafi işaret noktalarından birinde gençlerimize burayı da hatırlatmış olalım. Gençlerimiz yetişirken, okullarıyla, arkadaşlarıyla yaptıkları gezilerde ya da ailelerle yaptıkları seyahatlerde muhakkak akıllarına gelen yerlerden birinde Söğüt olsun. Ecdatları Ertuğrul Gazi'ye gelmek, Şeyh Edebali'yi ziyaret etmek muhakkak ki yetişmelerinin bir parçası olsun istiyoruz. Ahlat, Malazgirt ve Çanakkale ile ilgili bu çalışmaları da devam ettiriyoruz."
 
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan, Bilecik'in geçmişte yakılmış bir şehir olduğunu anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bugün geldiğimiz noktada kendilerini büyük bir medeniyetin mirasçısı olarak gören, işte 'Avrupa Birliği' diye insan haklarını ve özgürlükleri en üst düzeyde temsil ettiğini iddia eden bir kulübün üyesi olduğunu düşünenlerin ve söyleyenlerin daha dün nasıl barbarca sivillerin evlerini, tarihi eserleri, camileri, medreseleri, imaretleri yakıp, yıktıklarının izlerini görecekler Bilecik'te. Bir kimliğin ihyasında elbette tarihin ve tarihin bu tür dönüm noktalarının çok ciddi önemi var. Bakıyorsunuz üzerinden 100 yıl geçmeden Akdeniz'den bizi mahrum etmeye çalışan, bir zamanlar Türk gölü olan Akdeniz'de bu kadar uzun sınırımızın, kıyımızın olmasına rağmen 1 kilometrekare bile neredeyse bize hak olarak görmeyen bir zihniyetle mücadele ediyorsunuz. 'Ne önemi var ki 100 yıl önce Bilecik'in yakılıp, yıkılmasının, tarihi eserlerin tarumar edilmesinin' derseniz eğer, işte bugün de 'ne önemi var ki Akdeniz'in kardeşim' diyenlerle, demelerle karşılaşmış olursunuz, onlara tahammül etmek zorunda kalırsınız."


 
Tarihten ibret almak gerektiğini vurgulayan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan, "Tarihten ibret alınabilmesi nesilden nesle aktarımların somut bir şekilde yapılmasıyla ilişkilidir. Buralara gelmek, adım atmak, Ertuğrul Gazi'nin huzurunda onu ziyaret etmek, onun hikayesini anlamak, Şeyh Edebali'nin öğütlerini öğrenmek ve bunları bugün hayatımıza tatbik etmek, bundan çıkarttığımız derslerden ilham almak. İnşallah bu amaçlarımıza ulaşırız. Okçular Vakfı'nın yılda yaptığı iki büyük etkinlik ve bu etkinlikte de Fatih ile fetih şuurunu 29 Mayıs'ta anlatmaya çalışıyoruz, Ertuğrul Gazi ile Ahlat'ı, Malazgirt'i bu toprakları vatan yapan değerleri ve hikayeyi anlatmaya çalışıyoruz. Hedefimizde hep gençlerimiz var. Gençlerimizin bunları görmesini, öğrenmesini istiyoruz. 25-26 Ağustos'ta Ahlat'ta, Malazgirt'te olacağız." ifadelerinde bulundu. 
 
Okçular Vakfı Başkanı Yıldız da 25 Ağustos'ta Sultan Alparslan'ın ordusuyla Malazgirt'e intikal ettiği ve Selçuklu'nun üs olarak kullandığı karargahı olan Ahlat'a gideceklerini belirterek, bu toprağın çocuklarının bir, beraber ve kardeş olduğunu anlatmayı, fetih ve vatan şuuruyla dünyanın en iyisi yapabileceklerine olan inancı gençlerle paylaşmayı amaçladıklarını kaydetti.
 
Anadolu'nun fethinin 949. yıl dönümünün anılacağını anımsatan Okçular Vakfı Başkanı Yıldız, "Şehitlerimizi anacağız. Zaferimizi, o kutlu günü hatırlayacağız. Gençlerimizin Ahlat'ı, Malazgirt'i, Selçuklu'yu, Osmanlı'yı bilmesini istiyoruz. Bu topraklarda ilelebet var olacak Türkiye Cumhuriyetinin dayandığı temelleri, tarihi arka planını bilmesini istiyoruz. Bu yıl pandemi nedeniyle geçen yıl olduğu gibi büyük katılımlı toplantılarımız olmayacak ama Ahlat'ı da Malazgirt'i de bu toprağın çocuklarına, bütün Anadolu'ya duyurmanın gayreti içinde olacağız. Cumhurbaşkanımızı katılımıyla Malazgirt'ten Anadolu'daki varlığımızı, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu dünyaya beyan edeceğiz." şeklinde konuştu. 
 
Tanıtım toplantısının ardından Vali Şentürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan ile Okçular Vakfı Başkanı Yıldız, Kaymakam Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı İsmet Sever, "Malazgirt 1071" filminin oyuncularından Cengiz Coşkun ve beraberindekiler, Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti öncesi Alp kıyafetleriyle ''saygı nöbeti'' tutan askerlerin seremoniyle gerçekleştirdiği nöbet değişimini izledi.
 
Daha sonra Vali Şentürk, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan ile beraberindekiler, Hamidiye Külliyesi ile Kuyulu Mescidi ziyaretinin ardından Çelebi Mehmet Camii yanındaki çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.