TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ BELİRLEYEN ÜÇ BİLECİKLİ

Türkiye'nin son zamanlarda gündemi belirleyen üç Bilecikli'yi konuşuyor.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ BELİRLEYEN ÜÇ BİLECİKLİ
24 Aralık 2020 Perşembe 11:05

Türkiye'nin son zamanlarda gündemi belirleyen üç Bilecikli'yi konuşuyor. 

Doğu Akdenizde doğalgazı bulan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olan Fatih Dönmez,

 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan Dönmez, 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Dönmez, özel sektörde başladığı iş hayatını 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ'ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevleriyle sürdürdü.

2002'den itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında İştirakler Genel Koordinatörü olarak, İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yapan Dönmez, Türkiye Elektrik Sanayi Birliğinin (TESAB) kurucuları arasında yer aldı.

Dönmez, 4 Ocak 2008'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kurul üyeliğine atandı. EPDK'nin üyesi olduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliğinde (ERRA) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından yönetim kurulu üyesi seçilen Dönmez, 24 Aralık 2015'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.

İngilizce bilen Dönmez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kovid 19 salgın sürecini yöneten en önemli isimlerden birisi olan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil ELDEMİR

1973 yılında Ankara’da doğdu. 1984 yılında ilkokulu, 1990 yılında Bursa İmam Hatip Lisesini tamamladı.Aynı yıl başladığı, Selçuk Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden 1994 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Vatani görevini, kısa dönem erbaş olarak, Diyarbakır 8.Anajet Üs Komutanlığında tamamlayarak 30.11.1995 tarihinde terhis oldu.

1996-2015 yılları arasında, iş hayatına ve mesleki çalışmalarına özel sektörde ortağı olduğu şirketlerde devam etti. 1998-2002 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulunda iki dönem yöneticilik görevlerine seçildi. TBMM 25.Dönem ve 26.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde, Ak Parti Bilecik Milletvekili olarak seçildi. Milletvekilliği görevi süresince TBMM Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve KİT Komisyonu Başkanlık Divanı Üyesi olarak görev yapmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakan Müşaviri görevini ifa ederken, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2.Ağustos.2018 tarih, 2018/60 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır. 

Söğüt'te bulunan 6 Milyar dolarlık altın rezervi ile yine gündemde olan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz; 

Dr. Fahrettin Poyraz, 3 Temmuz 1968'de Kütahya Domaniç'te doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Habibe'dir.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Poyraz, Yüksek lisansını Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde, doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset Bilimi alanında tamamladı.

Maliye Bakanlığında muhasebe denetmeni, Sayıştay Başkanlığında baş denetçi olarak görev yapan Poyraz, Yeminli Mali Müşavir olup Uluslararası Bağımsız denetçi sertifikasına sahiptir. Poyraz ayrıca, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ile Mali Hukuk Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Poyraz, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu üst klasman temsilcisidir.

22, 23 ve 24. Dönem Bilecik Milletvekili olarak görev yapan Poyraz, 24. Dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Poyraz, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulunun 05.12.2017 tarih ve 384 Sayılı Kararı ile Genel Müdürlük görevine atanmıştır.

Poyraz, evli ve 5 çocuk babasıdır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.