10 BİN 400 METRE KANALİZASYON HATTI YAPILDI

Çalışmalar hakkında teknik bilgilerin verildiği açıklamada şu ana kadar 10 bin 400 metrelik kanalizasyon hattı ile 2 bin 250 metre yağmur suyu hattının döşendiği belirtildi.

10 BİN 400 METRE KANALİZASYON HATTI YAPILDI
24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:52

KANALİZASYON VE ALTYAPI ÇALIŞMASININ YÜZDE 60’LIK KISMI TAMAMLANDI


Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şehrin altyapısına ilişkin köklü çözümü beraberinde sağlayacak olan kanalizasyon ve altyapı çalışmasının yaklaşık yüzde 60’lık kısmı tamamlandı.
Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden çalışmaların son durumu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bilgiler paylaşıldı.
Bilecik (Merkez) Terfi Merkezleri, Kollektör Hattı, Güney Hat-2 ve Güney Hat-3 Yağmursuyu Hattı Yapım İşi” ile “Bilecik (Merkez) Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu İnşaatı ve 1 (bir) Yıl İşletilmesi İşi” adıyla gerçekleştirilen çalışmalar Bilecik Belediyesi ve İller Bankası kontrolörlüğünde devam etmektedir.


TOPLAMDA 10 BİN 400 METRE KANALİZASYON HATTI YAPILDI


Çalışmalar hakkında teknik bilgilerin verildiği açıklamada şu ana kadar 10 bin 400 metrelik kanalizasyon hattı ile 2 bin 250 metre yağmur suyu hattının döşendiği belirtildi.
Toplam 3 adet betonarme terfi merkezlerinin inşa edildiği çalışmalar kapsamında ayrıca 3 adet yatay sondaj çalışması tamamlandı.


BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİNDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI


Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte şu ana kadar atıl halde bulunan biyolojik atıksu arıtma tesisi de hizmet vermeye başlayacak. Bu göre güçlendirme çalışmaları tamamlanan tesiste elektrik ve mekanik iyileştirme çalışmaları da başladı.
Tüm çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda projede yaklaşık olarak toplamda  yüzde 60 gerçekleşme seviyesine ulaşıldı. 2 ayrı iş olarak düşünüldüğünde ise arıtmada yüzde 13, kanalizasyon-yağmur suyu kollektör hattı işinde ise yüzde73 gerçekleşme seviyesine ulaşıldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.