2 YIL ARADAN SONRA HAC YOLUNDALAR

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, pandemi nedeniyle yapılamayan hac ibadetini 2 yıl aradan sonra #Bilecik’imizden hareket ederek gerçekleştirecek olan ilk kafileyi kutsal topraklara uğurladı.

2 YIL ARADAN SONRA HAC YOLUNDALAR
20 Haziran 2022 Pazartesi 18:13

2022 yılında hacca gitmek için hazırlıklarını tamamlayan hacı adaylarının heyecanlı bekleyişleri sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 Yılı Hac Organizasyonunda, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 60 kişilik hacı adayı İlimiz Cumhuriyet meydanında yapılan program sonrası Bursa Yenişehir Hava Limanına uğurlandı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızlıkaya, İl Müftüsü Ali Erhun, Din görevlileri ile beraber hacı adayları ve aileleri katıldı.

Uğurlama programı Kayıboyu Camii Müezzin Kayyımı Metin Tektik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda pandemi nedeniyle iki yıl boyunca hac kapılarının kapalı olduğuna değinen İl Müftüsü Ali Erhun konuşmasında “Uzun bir aradan sonra ilk defa hacı uğurlama merasimiyle bir araya geldik. Malumunuz pandemiden dolayı iki yıldır hac kapıları kapalıydı. Çok nasipli ve çok bahtiyar insanlarsınız. Şu anda 80 milyonun içerisinde seçilmiş ve o kutsal beldelere, Resul-i Kibriya Efendimize onun Mescidi Nebevisine gidecek nasipli insanlarsınız. Sizler bizim yani geride bıraktıklarınızın elçileri olarak gidiyorsunuz o topraklara. Bizim dua elçilerimizsiniz. Bizler sizi oraya Rabbimize dua etmeniz için gönderiyoruz. Bunun için orada bulunduğunuz her anı, her saniyeyi değerlendirin Beytullahta Arafat’ta Minada Müzdelifede geride bıraktığınız bu aziz milletimize ve bütün ümmet-i Muhammed’e bol bol dua edin inşallah. Ne mutlu sizlere ki Rabbim bu sene sizleri seçti. Evet seçildiniz çünkü her zengin ve her parası olan oraya gidemiyor. Rabbim sizleri huzuruna kabul ediyor. Yüce Mevla’mız sağlık ve sıhhat içinde bu güzel ibadeti yapmayı, Haccı Mebrur ile güzel bir şekilde tertemiz günahlarınızdan arınmış olarak tekrar vatana dönmeyi hepinize nasip eylesin.” Dedi.

Vali Kızılkaya yaptığı konuşmada “Osmanlıdan bu güne kadar bizim kültürümüzde, geleneğimizde hacı adaylarımızı sürre alaylarıyla uğurlamak vardır. Bizler de bu gün burada Osmanlının ilk başkentinde Bilecik’te bir sürre alayıymış gibi sizleri gönülden uğurlamaktan son derece mutluyuz. Sizler seçilmiş bahtiyar müminlersiniz. Biz böyle kabul ediyor ve inanıyoruz. O kutsal beldelere Cenab-ı Allah’ın misafirleri olarak gidiyorsunuz. Misafirin ricası talebi ev sahibi için makbuldür. Sizlerin ricası dua olur. Geride bıraktığınız bu aziz milletimizin sizlerin dualarına ihtiyacı var. Dualarınızı esirgemeyiniz. Yolunuz açık, haccınız mebrur olsun” dedi

Hacı adayları İl Müftüsü Erhun’un  yaptığı duanın ardından kutsal topraklara gitmek üzere Bilecik’ten ayrılarak Yenişehir Hava Limanına uğurlandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.