5 NOKTAYA BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNİ KURULACAK

Bilecik Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi.

5 NOKTAYA BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNİ KURULACAK
09 Ocak 2023 Pazartesi 19:35

BİLECİK’TE 5 NOKTAYA BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNİ KURULACAK

Bilecik Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine istinaden Belediyemizden ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan Türk Kadınlar Birliği Derneği İstanbul Şube ile 3 yıl süreli ortak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkan vekiline yetki verilmesi konusunun görüşüldü. Buna göre Türk Kadınlar Birliği ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Bilecik’te 5 ayrı noktaya bebek bakım ve emzirme kabinleri konulacak.

‘’KADINLAR İÇİN GÜZEL BİR UYGULAMA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’’

Projenin detayları hakkında bilgi veren Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, uygulamanın kadınlar için güzel olacağını belirterek, şunları söyledi:

‘’Çok heyecanlandığımız bir proje. Türk Kadınlar Birliği bizlere bu konuyu ilettiler. Biliyorsunuz ki bizim ilimizde emzirme ve bebek bakım kabinleri mevcut değil. Bu proje kapsamında Türk Kadınlar Birliği, Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzalamış. Bakanlık, gerekli noktalarda lazım olan kabinleri kuruyor. Belediyemiz ise yer, elektrik ve internet hizmeti temin ediyor. Bilecik’te 5 ayrı nokta belirledik. Kapalı Pazar, pazar günü kurulan pazar alanı, merkezde iki nokta ve bir de Bahçelievler Mahallesinde uygun bir noktaya konulacak. Belediyeye başvuran kadınlarımıza bir kart veriyoruz ve bu kart ile buralar kullanılabilecek. Kişi içeriye girdiğinde içerdeki ekranda onun ismi görünüyor ve içeride geçireceği zamanı gösteren ekran oluyor. 20 dakika kadar bir kullanım zamanı olacak kişinin. Aynı zamanda içeride bebek bezinin olduğu kısımlar var. Oraya kart okutulduğunda ücretsiz bebek bezi ve ıslak mendil gibi malzemeler, bezmatik kısmından verilecek. Biz burada vatandaşlarımızdan sadece buralara sahip çıkmalarını istiyoruz. Kullanılacak bez, mendil gibi malzemeler de Sağlık Bakanlığı ve Türk Kadınlar Birliği işbirliğinde düzenlenen protokol kapsamında karşılanacak’’ ifadelerini kullandı.

MECLİS KARAR ÖZETLERİ YEREL GAZETELERDE YAYIMLANARAK HALKA DUYURULACAK

Belediye Başkanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli personele ödenecek ücretin belirlendiği toplantıda ayrıca Kamu İdarelerini Geliştirme Derneği tarafından 25 – 29 Ocak tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenecek olan eğitime Belediye Başkan Vekili ve belediye meclis üyelerinin katılmak üzere görevlendirilmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Bilecik Belediyesi meclis karar özetlerinin ilan yayınlama hakkı bulunan Bilecik merkezdeki yerel gazetelerin tamamında yayımlanarak halka duyurulması konusunda hukuk komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak Belediye Başkanlığı denetim ve kontrolü altında yapılan şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin daha etkin, verimli ve kapasitelerinin artırılması ihtiyacına istinaden, toplu taşımaya ilişkin 100 adete kadar otobüs hattını; kiraya verme, imtiyaz veya tekel oluşturmayacak şekilde ruhsat vermek suretiyle belediye meclisi tarafından belirlenecek yıla kadar ihale edilmesi ve şehir içi toplu taşıma yerlerini, güzergahlarda çalışacak araç sayılarını belirlemek ve ihaleye ilişkin iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanlığı ve belediye encümenine yetki verilmesi konusunda hukuk komisyonunda gelen rapor görüşülerek karara bağlandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.