ALTYAPI ÇALIŞMASINDA SON ETABA GİRİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şehrin altyapısına ilişkin köklü çözümü beraberinde sağlayacak olan kanalizasyon ve altyapı çalışmasında son etaba girildi.

ALTYAPI ÇALIŞMASINDA SON ETABA GİRİLDİ
13 Ocak 2023 Cuma 14:12

KANALİZASYON VE ALTYAPI ÇALIŞMASINDA SON ETABA GİRİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şehrin altyapısına ilişkin köklü çözümü beraberinde sağlayacak olan kanalizasyon ve altyapı çalışmasında son etaba girildi.

Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden çalışmaların son durumu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bilgiler paylaşıldı.

Bilecik (Merkez) Terfi Merkezleri, Kollektör Hattı, Güney Hat-2 ve Güney Hat-3 Yağmursuyu Hattı Yapım İşi” ile “Bilecik (Merkez) Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu İnşaatı ve 1 (bir) Yıl İşletilmesi İşi” adıyla gerçekleştirilen çalışmalar Bilecik Belediyesi ve İller Bankası kontrolörlüğünde devam ediyor.

ÇALIŞMALAR İLE KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATLARI AYRILDI

Bahçelievler Mahallesi’ndeki Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde devam eden çalışmalar hakkında teknik bilgilerin verildiği açıklamada kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrıldığı belirtilerek, oluşabilecek su baskınları ve taşkınlıkların önüne geçilmesi planlandığı ifade edildi.

Çalışmalar kapsamında birçok terfi merkezinin inşa edildiği çalışmalarda ayrıca gerekli görülen noktalarda yatay sondaj çalışması yapılarak tamamlandığı belirtildi.

Bilecik’in önemli bir sorununun çözüme kavuşturulacağı proje ile daha önce uygulanan ve birçok problemi beraberinde getiren, yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrı hatlarda akışı sağlanacak.

BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİNDE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte İstasyon Mahallesi Karasu mevkisinde yer alan ve şu ana kadar atıl halde bulunan biyolojik atıksu arıtma tesisi de hizmet vermeye başlayacak.  Güçlendirme çalışmaları tamamlanan tesiste elektrik ve mekanik iyileştirme çalışmalarının ise devam ettiği bilgisi verildi.

Altyapı çalışması tamamlanan alanlarda ise kaldırım yenileme ve sokak iyileştirme çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.