BAŞKAN YARDIMCISI SUBAŞI'DAN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Türkan Bebeği anma gününde duygu yüklü bir konuşma yaptı.

BAŞKAN YARDIMCISI SUBAŞI'DAN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA
29 Aralık 2021 Çarşamba 20:06

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen tarafından düzenlenen Rumeliler Derneği ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen Türkan Bebeği anma programında duygu dolu bir konuşma yaptı. 

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, 50’li yıllardan itibaren Bulgaristan Hükümeti’nin bölgede yaşayan soydaşlarımıza karşı başlattığı asimilasyon, 80’li yıllarda sistematik bir işkenceye dönüştü. Bulgaristan hükümeti, ülkedeki Türklerin kendi kimlikleriyle yaşamasını engellemeye girişti.Asimilasyona ve göçe zorlanan, isimleri değiştirilmek istenen, kimlikleri için mücadeleye girişince tutuklanan, işkenceye maruz kalan, hapis yatan, sürgüne gönderilen soydaşlarımız, tüm bunlara rağmen haklı mücadelesine devam etti. Türkan Bebek, 26 Aralık 1984'te, asimilasyon uygulamalarını protesto etmek için Kırcaali şehrine bağlı Killi bölgesinde toplananların arasında, olan bitenden habersiz annesinin kucağındaydı.
Bulgaristan hükümetinin eylemi bastırmaya gönderdiği askerlerin attığı bir kurşun başına isabet etti. Türkan Bebek, hayata 18 ay önce açtığı gözlerini yumdu.
Asimilasyona karşı direnişin simgesi olan Türkan bebeğin ölümünden sorumlu olanlar hala ortaya çıkarılmadı. Bulgaristan Hükümeti katilleri gizledi.
1984’te Bulgaristan’da sürdürülen asimilasyon politikaları sırasında ve sonrasında Belene kamplarında eziyetler çeken, vefat eden tüm vatandaşlarımızı, bu yolda hayatını kaybeden tüm soydaşlarımızı  ve Türkan bebeği saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.