BELEDİYE MECLİSİNDE NELER GÖRÜŞÜLDÜ

Bilecik Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya başkanlığında gerçekleştirildi.

BELEDİYE MECLİSİNDE NELER GÖRÜŞÜLDÜ
06 Nisan 2022 Çarşamba 10:22

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI MECLİS BAŞKAN VEKİLİ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Bilecik Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda, 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İmar konularının görüşüldüğü toplantıda ayrıca, Belediye kanununun 33. Maddesi gereği gizli oyla 3 Belediye encümen üyesinin seçimi yapıldı. Daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Kira Tespit Komisyonu, Çevre Komisyonu, Ücret ve Tarife Komisyonlarının kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi konusu görüşülerek, karara bağlandı. Buna göre her komisyon için 5 üye belirlenerek, bir yıllığına görev yapmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca Belediye Başkanlığı ile ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şubesi ile 3 yıl süreli ortak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusu, detaylı olarak görüşülmek üzere Hukuk Komisyonuna havalesi karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca İyi Parti tarafından verilen önergeye göre; ilimizdeki bir caddeye, Bilecik’te 27 yıl muhtarlık yapan Muhtar Sabri Coşgun isminin verilmesi konusu görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

MECLİS ÜYELERİ TOPLANTI SONRASINDA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Meclis toplantısı sonrasında Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya, meclis üyeleri ve muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Mahalle muhtarlarının da konuk olduğu meclis toplantısı sonunda Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen tarafından Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bilecik Kent Konseyi, ilçe belediyeler, Şeyh Edebali Üniversitesi ve ildeki sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla düzenlenmesi planlanan, Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı sempozyumu hakkında bilgi verildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.