BİLECİK BELEDİYESİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan mama üretimiyle bir yandan gıda atıklarının geri dönüşümü sağlanıyor diğer yandan belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

BİLECİK BELEDİYESİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR
26 Ağustos 2023 Cumartesi 18:07

MAMA ÜRETİM TESİSİ ÖRNEK PROJE OLARAK GÖSTERİLİYOR

Başta sokak hayvanları olmak üzere yaban hayatından da onlarca hayvanın tedavi ve rehabilitasyon hizmeti aldığı Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde güzel bir uygulama daha hayata geçirildi.
Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan mama üretim tesisinde her gün resmi kurum ve lokantalardan toplanan gıda atıkları, mama üretim tesisinde can dostları için mama oluyor.
VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ NEDRET AVCI:
‘’BİRÇOK İL BELEDİYESİ BİZİ ZİYARET EDEREK PROJEMİZ HAKKINDA BİLGİ ALIYOR’’

Gerçekleştirilen uygulama hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı şunları söyledi:
‘’Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, sokak hayvanları ve yaban hayvanlarına yönelik sağladığı hizmetler açısından zaten örnek bir tesis olarak gösteriliyordu. Başlatmış olduğumuz mama üretim tesisi de ayrıca güzel bir çalışma oldu. Arkadaşlarımız her gün belirli bir program dahilinde resmi kurumlar ve lokantalardan topladığı atık gıdaları buraya getirerek, gerekli işlemlerden geçiriyor. Hijyen şartları ve diğer durumları göz önünde bulundurarak ürettiğimiz mamaları hem kendi tesisimizde hem de diğer noktalarda can dostlarımıza veriyoruz. Son aşamada pelet olarak elde ettiğimiz mamaları paketleyerek can dostlarımız için hazırlamış oluyoruz.’’ İfadelerini kullandı.
‘’PROJEYLE HEM GIDALARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANIYOR HEM DE BELEDİYE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLANIYOR’’
Veteriner İşleri Müdürü Avcı, uygulamaya koydukları projeyle hem gıdaların geri dönüşümünü sağladıklarını hem de belediye bütçesine katkı sağladıklarını belirterek, ‘’Uygulamamızı geliştirerek, sürdürmeyi planlıyoruz. Projenin bizlere birçok açıdan katkısı oluyor. Bu türde çalışmalar ortaya koymak isteyen belediyelere de gerekli desteği veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.