BİLECİK BELEDİYESİNDEN SU AÇIKLAMASI

Bozüyük ilçemizde bulunan Karasu kaynağı memba kaptajımızın yeraltı su toplama drenaj borularına gelen suda yoğun yağış kaynaklı bulanıklık bulunmaktadır.

BİLECİK BELEDİYESİNDEN SU AÇIKLAMASI
26 Ağustos 2022 Cuma 11:59

BİLECİK Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar aktarıldı; Bozüyük ilçemizde bulunan Karasu kaynağı memba kaptajımızın yeraltı su toplama drenaj borularına gelen suda yoğun yağış kaynaklı bulanıklık bulunmaktadır.
Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği tarafından yönetilen memba kaptajımızdan şu an da ilimiz su depolarına ulaşan ana su beslemesinde sürekli bulanıklık sorunu olmamakla birlikte ara ara gelen su bulanıklaşmakta ve bulanıklık vatandaş çeşmelerine ulaşmaktadır.
Bu sebeplerle şu ana kadar analizle tespit edilen bir sıhhi sorun bulunmamak kaydıyla, belediyemiz, şebeke suyu klorlama miktarlarını üst limitlere yükselterek sıhhi riskler için önlem almıştır.
Her türlü ihtimale karşı önlem amacıyla belediyemizce yapılacak ikinci bir bildirime kadar çeşmelerden akan suyun içme amaçlı kullanılmaması, suyun yalnızca kullanma suyu olarak kullanılması belediyemizce vatandaşlarımıza önerilmektedir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.