ÇAYIR TIRTILI SEFERBERLİĞİ

Bilecik'te tarlalara büyük zarar veren çayır tırtılına karşı adeta seferberlik başlatıldı. Tarlalar havadan karadan ilaçlanıyor.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 16:09

Bilecik'te tarlalara büyük zarar veren çayır tırtılına karşı adeta seferberlik başlatıldı. Tarlalar havadan karadan ilaçlanıyor. 

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, yaptığı açıklamada şunları aktardı; "Ayçiçeği üretiminde geçen seneye oranla bu sene bir artış var. Geçen sene 60 bin olan ayçiçek yağı dikimi bu sene çiftçimizin gayreti ve devletimizin verdiği destekler ile bu sene 90 bin dekar olarak gerçekleşiyor. Bu tırtıl zararlısı ilimiziin merkez, Gölpazarı ve Osmaneli ilçesinde etkili olmuş ve 90 bin dekar arazinin sadece 9 bin dekarında etkili olduğunu görüyoruz. İl tarım müdürlüğümüz bunun için çok ciddi bir çalışmayı başlattı. Oluşturduğumuz 24 ekipler bu tüm alanlar tarandı. bu tespit etmiş olduğumuz 9 bin dekar alanda hızlı bir çalışma başlatıldı. Tarım Müdürlüğümüzün ekipleri tüm çiftçilerimize 7 gün 24 saat esası ile tüm desteğini vermektedir. Aynı şekilde ilaç konusunda sıkıntısı olan çiftimizin de Bilecik Valiliği ve İl Özel İdaresi olarak her zaman olduğumuz gibi bu günde yanındayız. Bu konuyu da en az hasarla atlatmak için elimizden gelen çabayı hep beraber gösteriyoruz" dedi. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.