COVİD TESTLERİ BİLECİK'TE YAPILMAYA BAŞLANDI

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında sosyal izolasyonun temini, fiziki mesafenin korunması ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla şehir içi toplu taşıma, lokanta, kafe, fırın, berber gibi iş yerlerinde denetimler devam ediyor.

COVİD TESTLERİ BİLECİK'TE YAPILMAYA BAŞLANDI
07 Kasım 2020 Cumartesi 11:41

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında sosyal izolasyonun temini, fiziki mesafenin korunması ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla şehir içi toplu taşıma, lokanta, kafe, fırın, berber gibi iş yerlerinde denetimler devam ediyor.
 
Vali Bilal Şentürk, karayolları kavşağında başlayan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında devam eden denetimlerde Belediye Başkanı Semih Şahin, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve İl Sağlık Müdür Vekili Ferhat Damkacı ile diğer ilgililerle birlikte esnaf ve vatandaşlara ''Maske, mesafe, temizlik'' kurallarını hatırlattı.
 
Vali Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bilim Kurulunun önerileriyle beraber, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanlarımızın da talimatlarıyla her ilde olduğu gibi kendi ilimizde denetimlerin aralıksız yapıldığını söyledi. 
 
''Bilinçlenmek, farkında olabilmek, yanlışı düzeltebilmek çok zor bir şey değil'' değerlendirmesinde bulunan Vali Şentürk, şunları kaydetti:
 
''Bunun için hep beraber el birliği yapmamız gerekiyor. Konsepti biraz daha farklılaştırarak filyasyon ekiplerini artırdık. Yani sahada temaslı yada pozitif vaka olarak dolaşabilecek durumda olanların tespiti ve onlarla ilgili gerekli önlemlerin alınmasıyla alakalı ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Pozitif vaka olup da piyasada gezen insan istemiyoruz. Yaptığımız denetimlerde ciddi tedbirlerin alındığını ve belirli bir bilinç seviyesinin oluştuğunu çok rahatlıkta söyleyebilirim. Ancak küçük yerlerde özellikle böyle merkezi yerlerde amaçsız dolaşmalar çok fazla var. Daha önce de belirttiğim gibi işletmeye gelen müşteri çay ocağına geliyor bir ahbabıyla karşılaştığında çek sandalyeyi gel diyor. İşletmeci de bunu uyarsa bile etkinliği sağlamakta zorlanıyor. Onun için bir defa müşteri kabul eden işletmelerde müşterilerin de bu konuda hassasiyeti artırması gerekir, işletmeye yardımcı olması gerekir. Kendi müşterisini kovamıyor ama kendi tedbirleri aldıktan sonra bizim denetim ekiplerimizle de oradaki maske ve mesafe hususunda yardımcı olmak durumundayız.''
 
Özellikle umuma açık alanlarda toplu dolaşmaların olduğuna dikkati çeken Vali Şentürk, ''Gençler bir araya geliyorlar. Evet gençlerde daha hafif seyredenler oluyor ama gençlerden de vefat edenler, ağır seyredenler var. Hastanemizde var nice gençler. Biz şuanda vakalara baktığımız zaman 18-49 yaş aralığı yüzde 65 yani vakaların büyük bir kısmı çalışan çağda. Dolayısıyla çalıştığın ortamda tedbirler alınıyorsa nereden bulaşıyor? bu, iş yerinden çıktıktan sonra sosyal ilişkilere dikkat etmemekten bulaşıyor. Doğum günü partisiydi, hanımların günüydü böyle bir araya gelmeyi gerektirecek faaliyetlerden uzak durmamız gerekiyor.'' dedi. 
 
-'Sağlık çalışanlarının yükünü artırmaya hakkımız yok.'
 
Vaka sayısının düşüşe çevrilmesinin yolunun maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasından geçtiğini vurgulayan Vali Şentürk, ''İlimizde de test yapılmaya başlandı. Virüsün yoğun olduğu yerde bile bir sıkıntı olmuyorsa eğer, bizde virüsün nerede dolaştığını bilmiyorsak, maske ve mesafe hususuna titizlikle dikkat edeceğiz. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız daha da risk taşıdığını biliyoruz. Virüs ile kronik hastalık birleştiği zaman daha büyük tehdit oluşturuyor. Sağlık teşkilatımızın ne kadar ağır yük altında çalıştıklarına şahidiz. Yani onların da yükünü artırmaya hakkımız yok.'' diye konuştu. 
 
İşkollarına göre oluşturulan İl Salgın Denetimi (İSDEM) 25 ekibin 125 personel tarafından gerçekleştirilen denetimlerde drone da kullanıldı. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.