DEPREMZEDELERDEN SU ABONELİK ÜCRETİ ALINMAYACAK

Bilecik Belediyesi Mart ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında yapıldı.

DEPREMZEDELERDEN SU ABONELİK ÜCRETİ ALINMAYACAK
12 Mart 2023 Pazar 14:16

MART AYI MECLİS TOPLANTISI BAŞKAN V. SUBAŞI BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Bilecik Belediyesi Mart ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İlimizdeki depremzedeler için önemli kararların alındığı ve depreme ilişkin Bilecik’te yapılması gereken çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali çıkış ücretleri tarifesinin yeniden belirlenerek, görüşülmesi konusu ele alındı.

İLİMİZDEKİ DEPREMZEDELERDEN SU ABONELİK ÜCRETİ VE 20 METREKÜPE KADAR TÜKETİM ÜCRETİ ALINMAYACAK

5393 sayılı belediye kanununun 18. Maddesinin 1. Fıkrasının (I) bendine istinaden bazı boş memur kadrolarında değişiklik yapılması konusu görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ayrıca ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ilimize göç eden depremzede vatandaşlarımızın yapacakları su abonelik işlemlerindeki su tüketim ve güvence bedeli konuları görüşüldü. Buna göre ilimizdeki depremzedelerden su abonelik ücreti ile 20 metreküplük miktara kadar olan tüketimlerin ücreti alınmaması kararı alındı.

 Toplantıda ayrıca 5393 sayılı belediye kanununun 18. Fıkrasının (I) bendine istinaden genel idare hizmetleri sınıfında boş olan 5. Derece memur kadrosunun iptal edilerek, genel idare hizmeti sınıfı 5. Derece şoför kadrosunun ihdas edilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

İLDEKİ YAPI STOĞU, YAPI ENVANTERİ VE DEPREM RİSKİNE YÖNELİK FAALİYETLERİN YAPILMASI İÇİN BAŞKAN VEKİLİNE SÖZLEŞME YAPMA YETKİSİ OY BİRLİĞİYLE VERİLDİ

Toplantının bir diğer önemli maddesine göre de Bilecik merkez ilçede belediye sorumluluk sahasında bulunan yapılara ilişkin mevcut yapı stoğu, yapı tespitleri ile envanter oluşturulması ve deprem riski açısından değerlendirme çalışması yapılabilmesi için ortak proje yapılması ve 5393 sayılı belediye kanununun 38. Maddesi (g) bendine istinaden Belediye Başkan Vekiline sözleşme yapmak üzere yetki verilmesi konusu ele alınarak görüşüldü.

Yapılan görüşmeler sonrasında Başkan Vekiline yetki verilmesi konusu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.