GÖLPARK'TA MANGAL YAPMAK YASAKLANDI

Bilecik Valiliği tarafından orman yangınlarına karşı alınan karar ile Pelitözü Gölpark dahil olmak üzere mangal yapmak yasaklandı.

GÖLPARK'TA MANGAL YAPMAK YASAKLANDI
20 Temmuz 2022 Çarşamba 17:52

Bilecik Valiliği tarafından orman yangınlarına karşı alınan karar ile Pelitözü Gölpark dahil olmak üzere mangal yapmak yasaklandı. 

Bilecik Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar aktarıldı; Meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgarın kuvvetli olarak etki göstereceği göz önüne alarak orman yangın riskini arttıracağı değerlendiriliş olup Bilecik İl Orman Yangınlarınyla Mücadele Komisyonu tarafından aşşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir. 

Bilecik İl genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar 21.07.2022 tarihinden itibaren 31,08,2022 tarihine kadar yasaklanmıştır. 

Tüm piknik ve mesire alanları Bilecik Pelitözü Gölpark dahil olmak üzere mangal ateşli piknik yapılması 21.07.2022 tarihinden 31.08.2022 tarihine kadar yasaklanmıştır. 

Bu tedbirler ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 sayılı orman kanunu, 2872 sayılı çevre kanunu, 5271 sayılı Türk Ceza kanunu, 5326 sayılı kabahatler kanunu gereği işlem yapılmasına karar verilmiştir. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.