İSTİKLAL MADALYASINI MÜZE’YE BAĞIŞLADI

İstiklal Savaşımızın kahramanlarından Ahmet Pazarcıklı’nın torunu Engin Pazarcıklı, milli mücadele döneminde kullanılan kama ve madalyayı, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’ne bağışladı.

İSTİKLAL MADALYASINI MÜZE’YE BAĞIŞLADI
24 Kasım 2022 Perşembe 18:16

MİLLİ MÜCADELEDE KULLANILAN KAMA VE İSTİKLAL MADALYASI MÜZE’YE BAĞIŞLANDI


Yaşayan Şehir Müzesinde gerçekleştirilen programda Torun Engin Pazarcıklı, dedesi ve yaptığı bağış hakkında bilgiler verdi.

Yaşayan Şehir Müzesine bağışlanan eserlerin daha iyi koşullarda muhafaza edildiği ve gelecek nesillere  aktarılma imkanı olduğunu belirten Pazarcıklı, yaptığı bağıştan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

Dedesinin bıraktığı eser ve kahramanlığından dolayı büyük gurur ve onur yaşadığını kaydeden Engin Pazarcıklı, elinde tarihi eser niteliğinde bu tür eşyası olanların bağışlaması tavsiyesinde bulundu.

BİLECİK BELEDİYESİ TURİZM KOORDİNATÖRÜ ÜNVER:

‘’MÜZEMİZE BAĞIŞLANAN ESERLERİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMIŞ OLUYORUZ’’

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Mesut Ünver ise  Yaşayan Şehir Müzesi’ne İstiklal savaşının önemli kahramanlarından Ahmet Pazarcıklı’nın torunu Engin Pazarcıklı tarafından çok değerli bir eserin bağışlandığını belirterek, ‘’Engin Bey’e öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu cennet vatanı armağan etmek için canlarından geçen bütün şehitler ile gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.  Müzemize şu ana kadar birçok alanda önemli eserler bağışlandı. Bunlardan birisi de Engin Pazarcıklı’nın bağışladığı İstiklal savaşı madalyası ve kaması oldu. Milli mücadele döneminde kullanılan eserlerin üzerinde 2. Abdülhamit Han’ın tuğrası  yer alıyor. Bağışlanan hançer, Cumhuriyet dönemi subaylarının kullandığı bir hançer. Müzemizde bu eserler için özel bir yer yaptık ve vatandaşlarımızın izlenimine sunduk. Bundan dolayı da çok mutluyuz’’ ifadelerini kullandı.

MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARINDAN AHMET PAZARCIKLI KİMDİR?

Milli mücadele kahramanlarından Ahmet Pazarcıklı hakkında da bilgi veren Ünver, ‘’Ahmet Pazarcıklı Bilecikli olup, milli mücadelede Bursa, Bozüyük ve Bilecik bölgesinde takım komutanı olarak görev yapmıştır. Kurtuluş savaşı sonrasında ülkemiz ve milletimize eğitimci olarak hizmet etmeye devam etmiştir. O dönem, İstasyon Mahallesinde baş öğretmenlik görevini yürüten Ahmet Pazarcıklı 1971 yılında hayatını kaybetmiştir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.