KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ ŞENLİKTE BULUŞTU

Bilecik Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler "Çocuk Şenliği"nde buluştu.

KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ ŞENLİKTE BULUŞTU
01 Haziran 2022 Çarşamba 18:22

Bilecik Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören minik öğrencilere yönelik "Çocuk Şenliği” düzenledi.

Şenliğe Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Müftüsü Ali Erhun, Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol, TDV Bilecik Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Kemal Kızılkaya “ Bu gün cennet bahçesinden bir bahçedeyiz. Hem tabiat çok güzel hem de içindeki sizler çok daha güzelsiniz. 4-6 yaş Kur’an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığımızın çok önem verdiği Bilecik İl Müftülüğümüzün bunu çok güzel uyguladığı çalışmanın tam da ortasındayız. Siz değerli annelere babalara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok doğru bir karar vermişsiniz ve çocuklarınızı bu kurslara göndererek Bilecik Müftülüğünün denetiminde kontrolünde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğinde çok güzel bir eğitim yuvasına emanet etmişsiniz. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Lütfen bu selamımızı iyi ve güzel dileklerimizi hane halkınıza da iletmenizi rica ediyorum.” Dedi.

Şenliğin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Erhun Pandemiden sonra ilk defa böyle bir şenlik tertip edildiğine değinerek “22 sınıfta 250 öğrenciyle 4-6 yaş Kur’an eğitimini yapmaktayız. Bu eğitimde çocuklarımız temel dini bilgilerle birlikte harfleri, şekilleri, sayıları ve birçok kavramları öğreniyorlar. Bu eğitimlerdeki hareket noktamız Peygamber Efendimizin “çocuklarınız 4 yaş, 4 ay ve 4 gün olduklarında onlara Kur’anı öğretiniz.” Hadisidir. Dolu dolu geçen güzel bir eğitim ve öğretimin sonunda böyle güzel bir etkinlikte birlikteyiz. Bütün bu güzelliklerin yaşanmasında emeği geçen başta hocahanımlarımız olmak üzere çocuklar ve velilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle çocukların annelerine sesleniyorum. Çocuklarınız 4-6 yaş Kur’an Kurslarına göndermekle çok isabetli bir karar verdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Gölparkta düzenlenen şenlikte minikler, unutulmaya yüz tutmuş çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, mendil kapmaca gibi yarışmaların yanında yap-boz, boyama, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.