MELEK BAŞKAN'DAN ENGELLİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bilecik'te engellilere büyük kolaylık getirecek olan şehir içi ulaşımda kartlı sistemi getirmeyi planladıklarını böylece hayatlarını kolaylaştıracak bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini aktardı.

14 Temmuz 2022 Perşembe 12:20

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, temmuz ayı meclis toplantısı pazartesi oturumunda meclis üyelerinin sorusu üzerine şehir içi dolmuşlarda kartlı sisteme geçeceklerini ve engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik köklü düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Söz konusu çalışma hakkında bilgi veren Başkan V. Subaşı, ‘’Şehrimizde dolmuşlar ve engellilerle ilgili uyarılar ve kontroller yapmamıza rağmen sıkıntıların olduğunu biliyorum. Hatta çoğu dolmuşlarımızın engellilerin kullanımına uygun olmadığı bilgisini aldım. Birçok engelli vatandaşımız, kartlarını gösterdiği halde gerekli kolaylıklar sağlanmıyor. Bu konuda bizler de çok rahatsızız. Defalarca uyarı ve yaptırımlar yapmamıza rağmen.’’ Dedi.


‘’YENİ YAPACAĞIMIZ DOLMUŞ İHALESİ İLE BU SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ’’


Ulaşım hizmetine ilişkin yeni ihalenin olacağını kaydeden Başkan V. Subaşı, ‘’Bazı ihalelerin süresi 6 ay sonraya kadar bitiyor. Yeni ihale kapsamında katılımcılardan yeni araçlar isteyeceğiz. Bu söylediğim sorunları giderecek bazı şartlarımız olacak. Örneğin kartlı sisteme geçeceğiz. Yani vatandaşımız kendisine kartıyla ilgili sunulan tüm imkanları kullanmış olacak. Hiç kimseye hesap vermeden bu hizmeti alacak.  Öğrenciyse öğrenci imkanından yararlanmış olacak. Yaşlıysa bu imkandan faydalanacak. Bununla birlikte halkımız klimalı dolmuşlarla ulaşım hizmetini almış olacak’’ ifadelerini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.