MELEK BAŞKAN'DAN, KURTULUŞ GÜNÜ KONUŞMASI

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

07 Eylül 2022 Çarşamba 11:26

BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen  ve il protokolünün katıldığı tören, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı'nın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam eden program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması şiirlerin okunması ve çeşitli folklor gösterilerinin yapılmasıyla devam etti.

BAŞKAN V. MELEK MIZRAK SUBAŞI:

‘’KURTULUŞ GÜNLERİ TARİHE DÜŞEN ÖNEMLİ BİR NOT, GELECEĞE YÖN VEREN BİR IŞIKTIR’’

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Başkan V. Subaşı, "Kurtuluş günleri tarihe düşen önemli bir not, geleceğe yön veren önemli bir ışıktır’’ ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

‘’Unutmamalı ve unutturmamalıyız. 1922 yılının Eylül ayı, başta şehrimiz olmak üzere birçok şehrimizin kurtuluşuna tanıklık etmiştir. 30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde elde ettiğimiz büyük zaferin ardından emperyalist işgal birlikleri batıya doğru püskürtülmeye başlanmıştır. Bilecikliler Milli Mücadelenin başından sonuna kadar bağımsızlık mücadelesini bir an olsun bırakmamıştır. Yenileceklerini anlayan emperyalist işgalciler şehri ateşe vermiş, evleri, okulları, hükümet konağını, tüm ipek fabrikalarını, camileri, iş yerlerini ve ahırları yakıp yıkmıştır. Adeta harabeye dönen şehrimiz, bağımsızlığın verdiği güç ve çalışkan Bileciklilerin azmiyle çok kısa bir sürede yaralarını sarmış ve ayağa kalkmasını bilmiştir. Çalışkan ve vefakar Bilecik halkının üstün gayretleriyle bugün Bilecik önemli bir sanayi ve üniversite şehri haline dönüşmüş, her geçen gün ülkemizin gücüne güç katan bir şehir haline gelmeye devam etmektedir. Böyle bir mücadeleye ev sahipliği yapan bu topraklara hizmet etmek ise bizler için en büyük onur ve gururdur. Eşsiz şehrimiz Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılını coşkuyla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını kaybeden şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okunarak, halk oyunları gösterileri yapıldı. Ardından Bilecik Valiliği bahçesinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından açılan Bilecik 100. Yıl Kurtuluş Fotoğraf Sergisi'nin açılışıyla buradaki programlar son buldu.

Ardından şehitliğe geçen protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Okunan duaların ardından Türk Hava Kuvvetleri savaş uçakları olan F-16 uçakların 'Kurtuluş Uçuşu' büyük bir beğeniyle izlendi.  


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.