MELEK BAŞKAN'DAN ÖRNEK BİR PROJE

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, örnek nitelikteki proje için yaptığı açıklamada güzel bir projeyi bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

MELEK BAŞKAN'DAN ÖRNEK BİR PROJE
11 Temmuz 2023 Salı 12:32

ORTA REFÜJLERİ 2. KEZ SÜSLEYEN LAVANTALARDAN BU YIL DA SABUN, KOLONYA, MUM VE ODA PARFÜMÜ ÜRETİLECEK


Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje ile orta refüjlere ekilen lavanta tohumları 2. kez hasat edilerek sabun, kolonya, oda parfümü ve mum olarak üretime kazandırılacak.
Geçtiğimiz yıl başlatılan uygulama ile şehir merkezindeki orta refüjlerde hasat edilen lavanta çiçekleriyle hem Bilecik güzelleşti hem kadınlara ek gelir sağlandı.
Bu yıl hasat edilecek lavanta çiçekleri tekrar ilgili analizlerden geçerek, sabun, kolonya, mum ve oda parfümü olarak hazırlanacak.

BELEDİYE BAŞKAN V. SUBAŞI:
‘’GÜZEL PROJEMİZİN DİĞER ŞEHİRLERE DE YAYILMASINI UMUYORUZ’’

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, örnek nitelikteki proje için yaptığı açıklamada güzel bir projeyi bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
‘’Sizlerin de gördüğü gibi orta refüjlerimizde lavantalarımız açtı. Geçtiğimiz yıldan daha güzel ve renkli şekliyle refüjlerimizi süsledi. Lavantalarımızdan geçtiğimiz yıl oda parfümleri, kolonyalar, mumlar ve sabunlar üretmiştik. Kadın kooperatifi üyeleri de bunları ülkemizin her tarafına satışını yaparak, Bilecik’imizi tanıtmış oldular. Böylece hem şehrimizi tanıtmış olduk hem de hanımefendiler için gelir elde etmiş olduk. Bu yıl da önümüzdeki hafta itibariyle lavanta hasadımızı yaptıktan sonra numuneleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi laboratuvarlarında analizini yapacağız. Daha sonra bu lavantaları tekrar kolonya, oda parfümü, mum ve sabun olarak üretmiş olacağız. Kadınlara destek olmayı seviyoruz. Aynı zamanda orta refüjlerimizde böyle su istemeyen, güzel görüntü oluşturan ve egzoz gazını emen güzel bitkileri de yetiştirmeyi de seviyoruz. Hem ilimiz güzelleşiyor hem yüzümüzdeki gülümseme çoğalıyor hem de kadınlarımıza destek oluyoruz. Umuyorum ki bu güzel çalışmamız diğer şehirlerimize de yayılır’’ ifadelerini kullandı.
Başkan V. Subaşı, lavanta çiçeklerinden elde edilen sabun, kolonya, oda parfümü ve mumları, ilimize gelen konuklara hediye olarak da verdiklerini sözlerine ekledi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.