MELEK BAŞKAN'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MELEK BAŞKAN'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI
29 Ağustos 2022 Pazartesi 17:54

BAŞKAN V. SUBAŞI’NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında 30 Ağustos’un tarihimizdeki yeri ve önemine değinen Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, şunları kaydetti:

‘’Tarihi başarılarla dolu Türk milleti her zaman tarih sahnesinde adından söz ettirmiştir. Sayısız zaferlerle dolu tarihinde öyle bir zafer vardır ki yeri bambaşkadır. Bir millet adeta yok oldu denilirken yeniden doğmuş ve dünyayı dize getirmiştir.        

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı kıvılcım, Milli Mücadele ile adeta büyük bir meşaleye dönüşmüş ve 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu’yu işgalcilerden temizleyecek bir yangın haline gelmiştir. Genci ve yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle vatanın her karışını cephe ilan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk işgalci emperyalist sömürgecilere unutamayacakları bir ders vermiştir. Bu şanlı zafer; aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun ‘Ya İstiklal Ya Ölüm!’ diyerek canlarından çok önem verdikleri vatan topraklarımızı koruma kararlılığının bir tezahürüdür.

Hayatları başta olmak üzere birçok şeylerini feda ederek bizlere bu cennet vatanı bırakan atalarımıza layık olmak ve emanetlerini korumak en büyük görevimizdir. Özellikle biz gençler olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği en büyük değer olan ‘Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız. O’nun ilke ve inkılaplarını yaşatmalı, devrimlerinin izinden gitmeliyiz.

Özellikle son zamanlarda ortaya çıkan ve Mustafa Kemal Atatürk’ü karalamaya ve O’nun devrimlerini unutturmaya çalışan bazı kesimleri şiddetle kınıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı yok sayan ve güzide şehirlerimizin düşman işgalinden kurtuluş günlerinin kutlanmamasını savunan bu akıldan uzak söylemleri de Yüce Türk Milletimizin vicdanına bırakıyorum. Kuşkusuz şu an modern ve çağdaş yaşam başta olmak üzere medeni haklarımızdan kadın haklarına kadar sahip olduğumuz her şeyi Cumhuriyet’e ve dolayısıyla Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa olmak üzere vatanı için canlarını siper etmiş şehit ve gazilerimizi, sevgi, minnet ve şükranla anıyorum.

Yüreği milleti için atan bir Başkomutanın milletiyle omuz omuza makus talihini yenerek şanlı bir zafere imza attığı gündür 30 Ağustos Zafer Bayramı!

Her bitti denildiğinde küllerinden doğan ve dünyaya meydan okuyan bir milletin hikayesidir 30 Ağustos Zafer Bayramı! Kutlu olsun!


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.