MELEK BAŞKAN, DOLMUŞ ZAMMINA İTİRAZ ETTİ

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, ilimizde ulaşım anlamında hizmet veren esnafın talebiyle yapılan ve Ücret Tarifeleri İtiraz Komisyonunda oy çokluğuyla alınan  dolmuş zamlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirici açıklamada bulundu.

MELEK BAŞKAN, DOLMUŞ ZAMMINA İTİRAZ ETTİ
15 Ocak 2023 Pazar 12:46

BAŞKAN V. SUBAŞI DOLMUŞ ZAMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, ilimizde ulaşım anlamında hizmet veren esnafın talebiyle yapılan ve Ücret Tarifeleri İtiraz Komisyonunda oy çokluğuyla alınan  dolmuş zamlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirici açıklamada bulundu.

Alınan zam kararına,  Bilecik Belediye Başkanlığının yasal olarak itiraz ettiğini vurgulayan Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, amaçlarının hem esnafın hem de vatandaşların yararını gözetmek olduğunu belirtti.

Yapılan zam kararını, Bilecik Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarla değerlendirdiklerini ifade eden Başkan V. Subaşı, açıklamasında şunları söyledi:

‘’Kıymetli vatandaşlarım! Güne tatsız bir zam haberiyle uyandık. Şehir içi ulaşım hizmeti veren esnafın akaryakıta zam ve bakım onarım masraflarını gerekçe göstererek dolmuş ücretlerine zam talebi, Valilik bünyesinde kurulan ve Vali Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan birer üyenin bulunduğu komisyonda yapılan oylamada iki odanın kabul ve Valiliğin ret oyu ile oy çokluğuyla kabul edilmiştir.’’ Dedi.

‘’ÜCRET KONUSUNDA TAM YETKİ BELEDİYE MECLİSİNDEDİR’’

Açıklamasında ‘’Ücret konusundaki tam yetki belediye meclisindedir’’ ifadesine yer veren Başkan V. Subaşı, ‘’Belediye Başkanlığı olarak, Bilecik Valiliğine yapmış olduğumuz itirazımız, 5393 sayılı belediye kanununun 15. Maddesinin f bendi ile toplu taşıma yapmak p bendi ile de toplu taşıma araçları ile taksi bilet ücret ve tarifelerini belirlemek belediyelerin yetki ve imtiyazları arasında sayıldığını, bu yetkinin de Bilecik Belediye Meclisi’nde olduğunu ayrıca komisyona havale edilen ücret tarifesinin de yüksek olduğuna ilişkin itirazlarımızı da yapmış bulunmaktayız.  Belediyemizin oy hakkı bulunmayan yalnızca itiraz hakkı tanınan bu komisyona kararın bozulması hususunda itirazımızı yaptık. Ayrıca şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu konuda tam yetki Bilecik Belediye Meclisine aittir. Şubat ayı belediye meclisimizde bu konuyu gündemimize alarak tekrar değerlendirilmesini sağlayacağız. Buradaki amacımız hem esnafı hem de vatandaşlarımızın faydasını gözetmektir.’’ İfadelerini kullandı. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.