MELEK BAŞKAN, İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALI BİTKİLER DİKTİK

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, orta refrüje dikilen bitkilerin tozu toplayan ve egzoz gazını emen ve insan sağlığına faydası olan bitkiler olduğunu aktardı.

07 Haziran 2022 Salı 14:14

Bilecik Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı pazartesi oturumu, Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi.

BAŞKAN V. SUBAŞI:
‘’ORTA REFÜJLERE DİKTİĞİMİZ BİTKİLER TOZ VE EGZOZ GAZINI ÇEKEN BİTKİLERDİR’’


Orta refüjlerdeki peyzaj çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan V. Subaşı, orta refüjlere dikilen bitkilerin toz ve egzoz gazını emen nitelikte bitkiler olduğunu hatırlatarak, ‘’Biz mimarlar derslerimiz kapsamında peyzaj alanında da dersler alıyoruz. Orada kullandığımız bitkilere ilişkin olarak peyzaj mimarlarının üzerinde uzlaştığı bitkiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi peyzaj mimarları ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi peyzaj mimarları bizlere bu konuda destek verdiler. Oradaki bitkiler gelişmiş şehirlerde kullanılan bitkilerdir. Dikkat ederseniz gelişmiş şehirlerde ortada çimen yoktur. Yani gelişmiş şehirlerde orta refüjlerde, tozu toplayan, egzoz gazını emen ve insan sağlığına faydası olan bitkilerdir. Biz oraya gül de dikebiliriz. Seramıza bolca gülümüz var. Bu arada Pelitözü kavşağını güllerimizle süsleyeceğiz. Önceden orta refüjlerde çimenler vardı. Çimen için tankerlerle sulama yapılıyordu. Bu da kazalara sebebiyet veriyordu. Daha fazla iş gücüne ihtiyacımız vardı. Evet iki yıl bu bitkinin zorluğunu biraz çekeceğiz. Ancak ondan sonra daha güzel ve rahat olacak. Aynı zamanda o trafikteki egzoz gazı ve tozu da çekmiş olacak’’ ifadelerini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer - 2 yıl önce
Bence orta refujü daraltsanız trafik diye bir sorun kalmaz Bilecikte,gerekte yok o kadar geniş bir refüje,ağaçları bile sökmenize gerek yok..Bir yol