RAMAZAN DAVULCUSU GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ramazan ayında da ramazan davulcuları, tüm mahalleleri gezerek, vatandaşları sahura kaldıracak.

RAMAZAN DAVULCUSU GELENEĞİ YAŞATILIYOR
25 Mart 2023 Cumartesi 15:33

BİLECİK’TE RAMAZAN DAVULCUSU GELENEĞİ BU YIL DA YAŞATILACAK

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ramazan ayında da ramazan davulcuları, tüm mahalleleri gezerek, vatandaşları sahura kaldıracak.

Bilecik Belediyesi tarafından ramazan ayı öncesinde hazırlanan çalışma ile mahallelerde davul çalacak ramazan davulcuları, maniler eşliğinde hünerlerini sergiledi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde verilen eğitimlerde, ramazan davulu geleneğinin sürdürülmesinde uyulması gereken kurallar başta olmak üzere birçok konuda bilgiler verildi, uyarılar yapıldı.

37 YILLIK RAMAZAN DAVULCUSU BÜLENT SARP:

‘’RAMAZAN DAVULCUSU GELENEĞİNİ YAŞATTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ’’

Bilecik’te 35 yıldır ramazan davulu çaldığını belirten Bülent Sarp, amacının bu geleneği yaşatmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiği için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ‘’Ben kendim 35 yıldır ramazan ayında davul çalarak, vatandaşları sahura kaldırıyorum. Bu yıl da Belediye Başkanlığının öncülüğünde ramazan davulu çalma eğitimini aldık. Arkadaşlarımızla birlikte bütün mahalleleri gezerek, vatandaşları sahura kaldıracağız. Tüm Müslümanların ramazan ayı mübarek olsun’’ dedi.

Diğer ramazan davulcuları da Perşembe günü tutulacak oruç için davullarını hazırladıklarını belirterek, binlerce yıl devam eden bir geleneği sürdürmekte payı olduğu için mutlu olduklarını söyledi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.