ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİNDE MEHTERAN GÖSTERİSİ

Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisi ve pilav ikramıyla devam etti.

07 Eylül 2022 Çarşamba 11:52

KURTULUŞ COŞKUSU İBB MEHTER TAKIMININ GÖSTERİSİ VE PİLAV İKRAMIYLA DEVAM ETTİ

Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisi ve pilav ikramıyla devam etti.


Şeyh Edebali Türbesi alanında düzenlenen etkinlikler, il protokolü yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı beğeniyle izlendi.


Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlayarak, ‘’Hepimiz Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak üzere bir araya geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımı da kurtuluş sevincimizi artırmak için burada. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlu olsun’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekilleri Yaşar Tüzün ve Selim Yağcı, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı vatandaşlara pilav, ayran ve üzüm ikram etti.
Alanda Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve kaybolmaya yüz tutmuş Bilecik türkülerinin yer aldığı Sandıktaki Türküler isimli eserlerden parçalar dinletildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.