SU VERİLMEYE BAŞLANDI

Karasu Projesi hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle Bilecik'in belli kesimlerine su verilememesi sonrasında Bilecik Belediyesi ekipleri arızayı bulmak için gece gündüz demeden çalışmalar başlattılar. TOKİ Bölgesindeki hatta 10 metre derinliğinde bulunan arıza bulundu ve depolara su verilmeye başlandı.

SU VERİLMEYE BAŞLANDI
28 Haziran 2021 Pazartesi 11:49

BELEDİYEDEN SAAT SAAT AÇIKLAMA

Bir su kütlesi yakın çekimi olabilir

KAMUOYUNA DUYURULUR

Karasu ana boru hattındaki arıza gece de devam eden çalışmalarla giderilmiş olup depolarımıza su girişi başlamıştır. 
Depo seviyelerinin yükselmesiyle şehrimizde kesinti problemi ortadan kalkacaktır. 
Sabır ve anlayışınız için teşekkürlerimizi sunarız.

Bir açık hava görseli olabilir

Şehrimizin ana su besleme hattı olan Karasu hattındaki su patlağı için; Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği ile Belediyemizin ilgili tüm birimleri arızayı gidermek için çalışmaya devam ediyor...
Arıza en kısa sürede giderilecektir.

Bir yazı görseli olabilir

Karasu Ana Hattındaki Su Arızası İle İlgili Duyuru;
Şehrimizin ana su besleme hattı olan Karasu hattında su patlağı meydana geldi. Mevcut hat, Bozüyük üzerinden gelerek 700mm (70cm) çapında çelik boruyla ilimize ulaşıyor ve şehrimize Osmangazi Mahallesi Toplu Konut mevkiinden giriyor. Hattın Bozüyük’ten depolarımıza kadarki yönetim ve işletmesi Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği tarafından yapılmaktadır.
Arıza, söz konusu hattın Toplu Konut (TOKİ) içerisinden geçerek depolarımıza gittiği güzergahta, hızlı tren yolunu geçtikten sonra meydana gelmiş. 24 Haziran 2021 Perşembe günü saat 19.00’da yaya kaldırımı ve yol arasından yüzeye vurunca fark edilen arızaya ilk olarak ekiplerimiz müdahale etmiş ve suyun şebeke suyu patlağı değil Karasu patlağı olduğu anlaşıldı. 
İlk müdahaleyi belediyemiz iş makinalarıyla yapan ekiplerimiz, hâlen daha Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği’ne ekip, ekipman ve arşiv verileriyle destek olmaya devam ediyor. Bilecik Belediyesi olarak mevcut çalışmayı hızlandırmak için Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği’ne destek olmayı sürdürüyoruz.
Söz konusu çalışmanın uzamasının ve bir türlü sonuçlanamamasının ana sebebi, hat güzergahındaki bölgenin TOKİ’ye, TOKİ yapılmadan önce yer tahsisi yapılması ve bu nedenle mevcut hattın güzergahının değiştirilmesi ve deplasesinin yapılmış olması olduğunu da kamuoyunun bilgisine sunarız.
Deplase sonrası, TOKİ inşaatından çıkan malzemenin doldurulmasına ek olarak zamanla yol güzergahının da yükselmesiyle hat ulaşılması güç derinliklerde kalmıştır. Mevcut durumda kazıyla yer tespiti ve tamiri için çalışmaya devam ediliyor.
Mevcut hat yüksek basınçlı bir hattır. 2008 yılında yaşanan patlaktaki deneyimi de gözeterek, çalışmalar temkinli bir biçimde sürdürülüyor. Kazı bölgesinde kanalizasyon hatlarıyla herhangi bir temas olmamıştır. Kazı 10 m. derinliğe ve 15 m. kazı çapına ulaştı ve kesintisiz devam ediyor. 
Hemşehrilerimize ve kamuoyuna duyurulur.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.