TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, şiirlerin okunması, folklor ve canlı müzik gösterilerinin yapılması, yöresel ürünlerin tanıtımı şeklindeki aktivitelerle değerlendirildi.

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
19 Nisan 2022 Salı 16:33

BİLECİK’TE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, şiirlerin okunması, folklor ve canlı müzik gösterilerinin yapılması, yöresel ürünlerin tanıtımı şeklindeki aktivitelerle değerlendirildi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Belediye Başkan Vekili Birol Ünsal, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, "Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan; kültürleri buluşturan, şanlı Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna başkentlik yapan ve Milli mücadele yıllarında tarihin altın sayfalarına adını yazdıran, Marmara'nın incisi Bilecik, bugün kültür, sanat ve turizmde ülkemizin önemli destinasyonlardan biri haline geldi.’’ İfadelerini kullandı.
Bilecik’in kültürel ve turizm hakkındaki zenginliklerine değinen Bircan, ‘’Kuruluşun, kurtuluşun ve dirilişin şehri olan Bilecik, bir yanda Ertuğrulgazi, Şeyh Edebali, Abdullah Mihalgazi ve daha nicesi, öte yandan il ve ilçelerindeki tabiat ve doğal güzellikleri, tarih kokan konakları ve sokakları, tertemiz havası, birbirinden güzel gölleri ve insanı cezbeden daha nice güzellikleri ile keşfedilmeyi bekliyor.’ ‘dedi.
Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler, folklor gösterisi ve  canlı müzik dinletisi yapıldı.
Program Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonunda yöresel ürünlerin sergilenmesi ve Bilecik'e ait fotoğraf sergisiyle son buldu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.