YEMİN TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR

Bilecik Eğitim Alayı’nda 2002/2 Tertip 3’üncü Grup Asayiş ve Cezaevi Koruma Branşı Erlerin Ant İçme Töreni gerçekleşti.

13 Ağustos 2022 Cumartesi 11:54

2.589 acemi erin yemin ettiği törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın yanı sıra Milletvekili Yaşar Tüzün, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Alay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, askeri personel ve yaklaşık 8 bin asker ailesi katıldı.

Acemi erlerin ant içmesinin ardından Vali Kızılkaya ve protokol üyelerince dereceye giren askerlere hediye ve başarı belgeleri takdimi yapıldı.

Yemin eden acemi erlerin ve kıymetli ailelerinin gurur dolu anlarına şahitlik ederek mutluluklarını paylaştıklarını belirten Vali Kızılkaya; “Bundan sonra, Şanlı Türk Ordusunun mensubu olarak görev yapacak olan askerlerimiz sadece sizlerin evlatları değil, aynı zamanda yılmaz vatanımızın da Mehmetçikleridir.

Üzerinizde taşıdığınız üniforma, Türk ordusunun şerefinin ve yenilmezliğinin sembolüdür. Bu üniforma; barışta, savaşta, selde, depremde ve her türlü zor gününde Türk Milletine umutla uzanan yardım elidir. Yürütecek olduğunuz bu kutsal görevi, milletimizin bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, vatanımızın her yerinde şan ve şeref içerisinde sürdüreceğinizden hiç şüphem yoktur.

Vatani görevinize ilk adımı attığınız bu topraklar, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti; kuruluşun, kurtuluşun ve dirilişin beşiği Bilecik’tir. Bilecik’ten filizlenerek asırlar boyu üç kıtada hüküm süren; hoşgörüyle, tevazuuyla ve mazluma uzattığı yardım eliyle tüm dünyaya örnek olan Osmanlı Devleti’mizin, manevi kurucusu Şeyh Edebali’nin de bizlere nasihat ettiği gibi ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ düsturuyla sizler de buradan filizlenerek güzel vatanımızda, aziz milletimize hizmetlerinize devam edeceksiniz.

Bundan sonraki vazifelerinizde sizlere başarılar diliyorum. Rabbim sizleri her türlü kazadan beladan korusun ayağınıza taş değdirmesin.” diyerek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna toprağa düşmüş aziz şühedamızı rahmetle anarak adını destanlaştırarak tarihe yazan kahraman gazilerimize şükranlarını sundu.

Mehter Marşının sahne aldığı törende askerlerin aileleriyle buluşma anı duygu yüklü anların yaşanmasına neden oldu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.