ZAFER'İN 107'İNCİ YIL DÖNÜMÜ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü nedeniyle Bilecik’te anma ve kutlama programları düzenlendi.

ZAFER'İN 107'İNCİ YIL DÖNÜMÜ
18 Mart 2022 Cuma 18:16

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü nedeniyle Bilecik’te anma ve kutlama programları düzenlendi.
Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan programa Milletvekili Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı.
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak yaptığı konuşmada, şehitlik ve gazilik mertebelerinin kutsallığına değinerek, Türk milletinin esir edilemeyeceğini 18 Mart’ta tüm dünyaya haykırdığını vurguladı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programın ardından Bilecik Şehitliği’nde şehit mezarlarına Vali Kızılkaya, Vekil Yağcı, Tuğgeneral Çolak, Başkan Vekili Tüfekçioğlu ve Dernek Başkanı Durak tarafından çiçek sunuldu. Burada gerçekleştirilen anma programında Vali Kızılkaya, Şehitlik Defteri’ni imzaladı. Şehit kabirleri başında dua okunarak Allah’tan rahmet dilendi.
Vali Kızılkaya, Şehit Defteri’ne yazdığı notta şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, Kurtuluş Savaşı’mızın mücadele ruhunun meşalesinin yakıldığı, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Zaferi tüm mazlum milletlere de umut ışığı olmuştur. Bugün de 107 yıl önce olduğu gibi vatanımıza, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkma azim ve kararlılığımızı en güçlü ve gür seda ile tüm dünyaya haykırmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi hatırları önünde tazimle eğiliyorum. Ruhları şad olsun.”
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ‘Birileri Var’ adlı fotoğraf sergisi gezilerek ‘Edebalı’nın Mirası Çanakkale’ isimli kısa film izlendi. Ardından Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafında oratoryo ve koro dinletisi yapıldı. 
Daha sonra şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine yönelik düzenlenen yemek daveti ve Kayıboyu Camii’nde tüm şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif’in ardından anma programı sona erdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.