19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANIYOR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümü Bozüyük’te törenlerle kutlandı.

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANIYOR
20 Mayıs 2023 Cumartesi 17:40

BOZÜYÜK’TE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümü Bozüyük’te törenlerle kutlandı.

            Bozüyük’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri ilk olarak Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Akabinde Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi. Ardından törenler havanın yağışlı olması nedeniyle Bozüyük Merkez Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Kapalı spor salonundaki törenlerde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Özdemir tarafından yapıldı. Özdemir konuşmasında herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak gençlere "19 Mayıs 1919 ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir liderle birlikte yürüyen bir halkın onur mücadelesine başlama zamanıdır. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ‘milli egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan ‘Milli İrade’nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. 19 Mayıs gençlik; gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.” dedi.  Konuşmanın devamında günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Kumral Abdal Anadolu Lisesi ve Mustafa Şeker Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi beğeni ile izlendi. Programın devamında Jimnastik, Taekwando ve Boks branşlarındaki spor gösterileri ilgi ile takip edilirken ayrıca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi de beğeni ile izlendi. Daha sonra İlçe Kaymakamı Adem Öztürk,  İlçe Garnizon Komutanı Mühimmat Yüzbaşı Caner Yılmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından yıl içerisinde çeşitli kültürel branşlarda ve spor dallarında derece alan başarılı öğrencilere ödülleri verildi. Tören öğrencilerin protokolü selamlamalarıyla sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Mühimmat Yüzbaşı Caner Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcı Vekili Birgivi Dertli, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Mustafa Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.