ANADOLU KADINLARI DERNEĞİ ZİYARETLERE BAŞLADI

Bu yıl 19 Mayıs tarihinde Bozüyük’te kurulan Bilecik Anadolu Kadınları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin kurucu üyeleri, Bozüyük Belediye Başkanı, Bozüyük Kaymakamı ve Emniyet müdürünü ziyaret etti.

ANADOLU KADINLARI DERNEĞİ ZİYARETLERE BAŞLADI
22 Haziran 2021 Salı 19:18

BİLECİK ANADOLU KADINLARI DERNEĞİ KURUCULARI ZİYARETLERE BAŞLADI

Bu yıl 19 Mayıs tarihinde Bozüyük’te kurulan Bilecik Anadolu Kadınları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin kurucu üyeleri, Bozüyük Belediye Başkanı, Bozüyük Kaymakamı ve Emniyet müdürünü ziyaret etti.

Derneğin kurucu başkanı Nurcan Özçakır ve kurucu üyeleri Şerife Demirbağlar, Şengül Hitit, Yaşar Temirli, Ayten Engin, Berna Çelik, Fatma Özen, öncelikle Bozüyük Kaymakamı sayın Hasan YAMAN’ı ziyaret ederek dernek hakkında bilgiler verdiler. Başkan Nurcan ÖZÇAKIR; Bozüyük’te kadın merkezli sivil toplum kuruluşunun ihtiyaç olduğunu hissederek, kadınların her alanda aktif rol alması gerektiğini, bu anlamda yapılacak faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlayabilmek amacıyla dernek kurduklarını, ayrıcakurucuların çoğunluğu eğitimci olduğu için kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel statüsünün yükseltilmesi amacıyla bu konuda eğitici sosyal faaliyetler, seminerler, paneller, kurs ve etkinlikler düzenlemek istediklerini belirtti. Kaymakam Hasan YAMAN; İlçemizde böyle kadın merkezli bir dernek kurulduğundan dolayı çok memnun olduklarını, kurs seminer gibi konularda halk eğitim ile işbirliği yapılabileceğini, projelerinde BEBKA ile görüşülebileceğini, dernek olarak yapmak istedikleri her türlü faaliyetlerde destek olacaklarını ifade etti. Dernek kurucuları, ilçe kaymakamı ile keyifli sohbet ardından ilgisi ve desteğinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bilecik Anadolu Kadınları kurucuları olarak, Bozüyük Belediye Başkanı sayın Mehmet Talat BAKKALCIOĞLU’nu ziyaret etti. Kurucular kendilerini tanıttıktan sonra, Dernek Başkanı Nurcan Özçakır, derneğin kuruluş amacını ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgi vererek; ‘’Öncelikle kadın üreticilerimize ulaşacağız, her sektörde üreten ve çalışan kadınlarımızı tek tek ziyaret edeceğiz, sorunlarını sıkıntılarını dinleyeceğiz, ihtiyaçlarını taleplerini anlayacağız ve bunları kayıt altına alıp rapor haline getirerek çözüm odaklı çalışmalar yürüteceğiz’’ şeklinde ifade etti. Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu; ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu, kendilerinin de kadınlara istihdam sağlamak için çalışmalar yaptığını anlatarak, dernek yönetimi ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Ziyaret sonrası Başkan Bakkalcıoğlu tarafından, dernek başkanı Özçakır’aplaket takdim edildi. Dernek kurucuları kendilerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.

Dernek yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Bozüyük ilçe Emniyet Müdürü Ömer KOPARAN’ı ziyaret etti, dernek hakkında bilgiler verdikten sonra, kadına şiddet olayları hakkında karşılıklı sohbet ettiler. Müdür Ömer Koparan, şiddet olayları ve boşanmaların pandemi döneminde arttığını, Bilecik ilinin şiddet konusunda ülkede ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Başkan Özçakır; İstanbul Sözleşmesinin bu anlamda sadece kadın için değil herkesin güvencesi olduğunu, Türkiye 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da sözleşmeyi imzalayan ilk ülke olduğunu ancak 20 Mart 2021 tarihinde sözleşmeden ayrılma kararını açıkladığını, bu nedenle kadınlar olarak İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgileri olduğunu ve takipçisi olacaklarını ifade etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.