Bakkalcıoğlu: “Kalıcı işler yapmak istiyoruz”

CHP'nin digital yayını olan ve Belediye haberlerinin yer aldığı haber sitesinde bir röportaj veren Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu, kalıcı işler yapmak istediğinin altını çizdi.

Bakkalcıoğlu: “Kalıcı işler yapmak istiyoruz”
03 Haziran 2022 Cuma 10:05

CHP'nin digital yayını olan ve Belediye haberlerinin yer aldığı Belediye Gazetesi CHP haber sitesinde bir röportaj veren Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu, kalıcı işler yapmak istediğinin altını çizdi.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.
2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?

MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU: İlçemizdeki hanelere kişi başı aylık üç metreküp suyu ücretsiz vermek istedik, ancak yasal nedenlerle bir metreküp suyu bir kuruş olacak şekilde tarifelendirdik. İlçemizdeki konutların 85’i on metreküp suyu on kuruşla kullanıyor. Sosyal destek uygulamalarımızdan Aile Destek Sigortası ve Can Suyu Destek Kartı’yla ihtiyaç sahibi ailelerde kadınlara öncelik tanıyoruz. Can Suyu Destek Kartı, yakıt ve enerji giderleri için de kullanılabiliyor. 1.200 ihtiyaç sahibi aileye Can Suyu Destek Kartı’yla destek olmaya devam ediyoruz. İlçemizdeki tarihî bir evi restore ettik, eve bir bahçe de kazandırdık. Özel gereksinimli çocuklar Sanat Evi’nde özel eğitim uzmanları eşliğinde atölyelere ve eğitimlere katılıyor. Boztram Projesi’ne başladık. Trafiği ve ulaşımı rahatlatacak tramvay projemiz için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş.’nin ve Başkan Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katkısıyla teknik altyapı inşaatı başladı. Çarşı Meydanı Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Projenin 8.800 metrekarelik ilk kısmının 2.501,50 metrekarelik bölümünde meydan düzenlemesi yapılacak. 1.650 metrekarelik alanda ticari birimler, zemin katta on iki, birinci katta dört işyeri ve zabıta birimi, 5.796,60 metrekarelik alanda da 250 araçlık kapalı otopark yer alıyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU: 330.000 metrekarelik alanda Bozpark Projesi’ni hayata geçireceğiz. Proje için Tarım Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz. Güneş enerjisiyle ilgili projemiz için İller Bankası’ndan, atık su arıtma projemiz için de DSİ’den onay bekliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU: Projelerimizle ilgili onay sürecinde engellemelere maruz kalıyoruz.

belediyegazetesi.chp.org.tr/


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.