BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

Bozüyük Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda 4 Eylül Sosyal ve Kültürel Tesisi’nde hizmet verecek olan Bozüyük Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nin ücreti 285 tl olarak belirlendi.

BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI BAŞLADI
06 Ağustos 2022 Cumartesi 13:09

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

Konu hakkında bilgi veren Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, “Yönetmeliğe göre tam gün yapma yetkimiz var ama ilk dönem ilk açılıştan itibaren çocuk eğitimcisi olarak donatılmış personellerimizle yürütülecek bu işte yarım günlük denemeyi ve daha fazla aileye dokunmayı uygun bulduk. Milli Eğitimimizin bakım evleri de yarım gündür. Bizim Çocuk Bakım Evimiz mutfağı, yemek salonları, araçları aparatlarıyla tam güne uygun olarak donatıldı. Ama bu dönem, bu yıl 12 Eylül’de başlayacak eğitim döneminde başlamak üzere 75 sabahçı 75 öğlenci olmak üzere 2 grup çocuk bakımını kabulleneceğiz. Bunlarla ilgili başvurular açılacak. Bu başvurular sayıyı geçerse noter huzurunda kura çekeceğiz” dedi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantının 1. birleşiminde 20 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde 5393 Sayılı Kanunun 18. Maddesinin (l) bendi ile 49. Maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. Maddesi hükümleri doğrultusunda Dolu Kadro Derece değişikliği yapılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 2. Maddesinde yer alan “İlçedeki dolmuş ücretlerinin çok değişken olması sebebiyle dolmuş esnafının mağdur olmaması için belediye gelir tarifesindeki dolmuşlardan alınacak ruhsat ücreti ve dolmuş ruhsatlarının devir ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Ardından 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin f bendi gereğince; Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi Ekmek Fırınında üretilen 250 gr. Ekmeğin üretim maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle satış fiyatlarının görüşülmesi konusu da oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Gündemin 4. Maddesinde yer alan Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı 54m² hissenin, 142m² hissedar olan Selim Pehlivan’a satışı ve encümene yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5. Maddesinde yer alan “ Yeni Mahalle 1082 ada 4 parselde bulunan Kapalı Pazaryerinde yer alan 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 Bağımsız Bölüm Numaralarına sahip toplam 10 adet dükkânın satışı ve encümene yetki verilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin imar konuları ile ilgili olan 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 ve 17 numaralı gündem maddeleri oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Daha sonra Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlanırken gündemin 19 maddesinde yer alan Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen “Belediye Meclisinin 07.06.2022 tarih ve 52 nolu kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen 30.05.2022 tarihli gündemin 6.maddesinde; Gündüz Çocuk Bakımevine kaydı yapılacak olan çocukların velilerinden (belediye personeli, diğer kamu kurum personeli ve diğer vatandaşlar) Bozüyük Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi kuruluş, görev, yetki, sorumluluk, çalışma usul ve esaslarına ait yönetmeliğin 27.maddesinde belirtilen tahsil edilecek olan ücretin belirlenmesi konusu görüşülerek 285 tl olarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise MHP Belediye Meclis Üyesi Nurettin Oydu tarafından yazılı olarak verilen “1. Dünya ve Kurtuluş savaşlarında yaptığı üstün hizmetlerinden dolayı kendisine Harp ve İstiklal madalyaları verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah arkadaşı olan Albay İbrahim Çolak'ın büsbütün ve hayatını anlatan hitabetin yaptırılarak Şehir Müzesi önüne konulmasını ve çıkacak olan maliyetin belediyenin bütçesinden karşılanması” ile ilgili önerge oy birliği ile gündeme alınarak yine oy birliği ile İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Toplantının sonunda Başkan Bakkalcıoğlu, muhtarlarla görüşerek istek ve taleplerini dinledi. Muhtarlar talepleri doğrultusunda mahallelerine yapılan çalışmalar için Başkan Bakkalcıoğlu’na teşekkür ederken yeni taleplerini ve sorunlarını da ilettiler.

Bozüyük Belediyesi Ağustos Ayı olağan toplantısı 9 Ağustos 2022 Salı günü yapılacak 2. birleşim ile devam edecek.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.