BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI TOPLANTISI

Bozüyük Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı. 

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI TOPLANTISI
06 Mart 2023 Pazartesi 12:47

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI TOPLANTISI YAPILDI


Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. Toplantı öncesinde Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu “Çok büyük bir afet, felaket yaşıyor ülkemiz. Ülkenin her yerindeki herkesin her yurttaşın yardım etmesi sevindirici, Türkiye bütünlük içerisinde deprem bölgesinde. Bizlerde orda kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabır diliyoruz” diyerek meclis üyelerini deprem bölgesinde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından gündemin ilk sırasında yer alan “06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yıkıma sebep olan depremler dolayısı ile ikamet ettikleri illerde barınmayacak durumda olan ve ilçemize göç etmek zorunda kalan depremzedelerin hayatlarını idame ettirmelerine bir nebze katkıda bulunabilmek adına; İlçemize geldikleri tarihten itibaren depremzede ailelere Belediye Başkanlığımız tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren T.C. Bilecik İli Bozüyük Belediyesi Nakdi Yardım Uygulama Yönetmeliği (CANSUYU) kapsamında Kış Desteği de dahil olmak üzere nakdi yardım yapılması, her türlü ayni ihtiyaçlarının karşılanması, yaşı uygun olan çocukların ise ücretsiz olarak Gündüz Çocuk Oyun ve Bakımevi’nden faydalanması konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

“Metristepe İmar İnşaat Eğitim Gıda Turizm Organizasyon Tic. Ltd. Şti.nin 23.02.2023 tarihli dilekçesindeki “ Şirket bünyesinde istihdam edilen personel ücretlerindeki ve doğalgaz ile elektrik tarifelerindeki artışlardan, piyasaya olan borçlarından dolayı Şirket sermayesinin yetersiz kaldığı Bu nedenlerle; Şirketin ticari faaliyetlerine devam edebilmesi için 1.000.000,00 TL (birmilyontürklirası) olan Şirket sermayesinin 2.500.000,00 TL. (ikimilyonbeşyüzbintürklirası) olarak   artırılması” talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

            Ardından “Bozüyük Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğünün 3255676 sayılı yazısına istinaden, Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı, Akpınar Mahallesi, 137 ada 1 parselde bulunan Akpınar Cami'nin kullanım (intifa) hakkının, süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere, Diyanet İşleri Başkanlığına verilmesi talebi, “İlçe genelinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yer alan kat yüksekliklerinin değiştirilmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği” talebi ve “1/1000 ölçekli uygulama imar planı notlarına (hükümlerine), yeni maddelerin eklenmesi, mevcut bazı maddelerin kaldırılması veya değiştirilmesine ilişkin imar planı değişikliği talebi oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.

Gündemin 6. Maddesinde yer alan “Bozüyük Belediyesi Otopark Yönetmeliğinin, Genel Esaslar başlıklı, 3. maddesi, 4. fıkrası, (a) bendinde geçen, "Parsel dışı otopark olarak düzenlenecek arsanın emlak vergisine esas arsa metrekare maliyet değeri, yapı ruhsatı düzenlenecek parselin emlak vergisine esas arsa metrekare maliyet değerinin %10'undan aşağıda olamaz. Köşe başı parsellerde emlak vergisine esas arsa metrekare maliyet değeri yüksek olan yol değerlendirilecektir." ifadesinde yer alan "%10" ibaresinin "%20" olarak değiştirilmesi ve maddenin devamı olarak "Yapı ile aynı yapı adasında parsel dışı otopark ayrılması halinde, %20 şartı aranmaz." ifadesinin eklenmesi talebi de oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.

Gündemin tamamlanmasının ardından AK Parti Belediye Meclis üyeleri adına depremle ilgili konuşan Merve Ünsal, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize baş sağlığı dileyerek “ depremin ilk gününden beri adeta seferberlik şuuru ile bölgeye yardım için maddi, manevi tüm imkânları seferber eden tüm Bozüyüklülere özellikle gençlerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimize ve tüm insanlığa bir daha böyle felaketler yaşatmasın” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Bakkalcıoğlu “aynı duyguları paylaşıyoruz” diyerek Muhtarın istek ve taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.