BOZÜYÜK'TE 15 TEMMUZ TÖRENLERİ

Bozüyük’te "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle törenler düzenlendi.

BOZÜYÜK'TE 15 TEMMUZ TÖRENLERİ
16 Temmuz 2022 Cumartesi 20:13

BOZÜYÜK'TE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENLERİ ŞEHİTLİKTE BAŞLADI

            Bozüyük’te "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle törenler düzenlendi.

            15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ilk olarak İntikamtepe Şehitliği'nin ziyaret edilmesi ile başladı. Şehitlik ziyaretinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu,  saygı atışı yapıldı, protokol üyeleri tarafından Şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’ün şehitlik anı defterini imzalamasının ardından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak dualar edildi. Daha sonra merkez Kasımpaşa Camii’nde öğle namazı öncesinde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunarak Hatim Duası yapıldı. Kılınan Cuma namazının ardından ise vatandaşlara Bozüyük Belediyesi tarafından lokum ikramında bulunuldu. Anma törenleri kapsamında akşam saatlerinde ise 15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaret edilerek “15 Temmuz” konulu Resim ve El İşi Sergisi’nin açılışı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinliklerde Atatürk Anıtı’na yapılan özel aydınlatma ile Atatürk'ün silüeti gece boyunca Türk bayrağına yansıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikler şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programın devamında şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar İlçe Kaymakamı Adem Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından yapıldı. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli izlendi. Seymen Ekibinin gösterisinin ardından ise protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Programın devamında Mehteran gösterisi, 15 Temmuz Şehitleri adlı şiirin okunması, Ege Yöresi Halk Oyunları gösterisi, Kahramanlık Müzikleri dinletisi, Otuz Kuş adlı şiirin okunması, İlahi Grubunun dinletisi, Semazen gösterisi ve Kılıç Kalkan Halk Oyunları Gösterisi yer aldı. Saat 00:13’te tüm camilerde sela okunmasının ardından ise protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından demokrasi nöbeti başladı. Programda ayrıca Bozüyük Belediyesi tarafından vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtılarak çeşitli ikramlarda bulunuldu.

            15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklere Kaymakam Adem Öztürk, Kaymakam Refiki Yunus Tekçe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bükme, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Mühimmat Üsteğmen Buğrahan Köse, Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Teğmen Mustafa Güzel, diğer tüm ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.