EV HANIMLARI GERİ DÖNÜŞÜM HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliği ile ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen yangın ve geri dönüşüm seminerinin ilki Tekke Mahalle Konağı’nda yapıldı.

EV HANIMLARI GERİ DÖNÜŞÜM HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
21 Kasım 2021 Pazar 13:03

BOZÜYÜK’TE EV HANIMLARI YANGIN VE GERİ DÖNÜŞÜM HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ


Her hafta farklı bir mahallede yapılacak olan seminer programına Belediye Başkan Yardımcımız Mahmut Fındık ve mahalle sakinleri katıldı. Programda ilk olarak Belediyemiz İtfaiye Amiri Emrah Şimşek, evde yangınla karşılaşma ihtimalleri olan ev hanımlarına yangın anında yapılması gerekenleri anlatarak mutfak yangınları, baca yangınları, elektrik yangınları ve yangın söndürme cihazı kullanımı hakkında bilgiler verdi. Seminerde, ocakta unutulan alev almış tencerelere suyla müdahale etmemek gerektiği vurgulanarak yanan tencereye atılan suyun alevin kabarmasına neden olduğu için yangın riski artırdığı ve yanmayı önlemek için tencerenin kapağını kapatıp üstünü nemli bir havluyla kapatmak gerektiği belirtildi. Evde yangına neden olacak bir diğer konunun ise elektrik prizlerinin olduğunun ifade edildiği seminerde aşırı yüklenen prizlerin ısınma sonucu alev alarak yangına neden olabildiği anlatıldı. Ev hanımlarına yangın sırasında önce ihbar sonra müdahale yapılması gerektiği anlatıldı. Ardından hanımlara Temizlik İşleri Müdürü Özge Kaya tarafından atık çöp miktarını azaltmak ve kaynakların tükenmesini önlemek, kaynakların lüzumsuz kullanımının önüne geçebilmek amacıyla çok önemli olan geri dönüşüm hakkında önemli bilgiler verilerek geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen atıklar, ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağların geri dönüşümü anlatıldı. 
Programının sonunda konuşan Belediye Başkan Yardımcımız Mahmut Fındık; “Yangın hepimizin dikkat etmesi gereken çok önemli bir husus, özellikle ev hanımlarımızın bu hassas konularda mutlaka bilgilendirmeleri gerekiyor. Biz 2 buçuk yılı aşkın bir süredir belediyede görevdeyiz. Bu süre zarfında 15’e kadar ev yangınına müdahale ettik ve bende bizzat bu afeti atlatan haneleri ziyaret ettim. Oluşan raporlar sonucunda; yangınların genellikle elektrik tesisatı hataları ve mutfakta çıkan yangınlar olduğunu görüyoruz. Bu noktada bilinçli olmak çok önemli. Belediye olarak yangın afeti atlatmış hanelere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dikkat etmemiz gereken husus bu afete bizler sebep olmayalım. Seminerde geri dönüşüm atık toplama ve yangın konusunda sizlere bilgi veren mesai arkadaşlarıma ve katılımlarınız için siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi ve konuşmasının ardından katılımcılara çeşitli hediyeler takdim etti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.