İNÖNÜ ZAFERİ 102. YILINDA

Bozüyük’te 1. İnönü Zaferi’nin 102. yılı anısına 15.’si düzenlenen geleneksel Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İNÖNÜ ZAFERİ 102. YILINDA
09 Ocak 2023 Pazartesi 18:05

Bozüyük’te 1. İnönü Zaferi’nin 102. yılı anısına 15.’si düzenlenen geleneksel Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bozüyük Belediye Başkanlığı, AKUT, Bozüyük Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile düzenlenen etkinlik sabah saat 09.20’de vatandaşların Cemalettin Köklü Parkı önü ve AKUT operasyon binası önünde toplanmasıyla başladı. Ardından katılımcılar buluşma noktalarından belediye otobüsleriyle alınarak yürüyüşün başlama noktası olan Düzdağ yolu üzeri Nanedere yolu girişine geldiler. Burada katılımcılara Bozüyük Belediyesi tarafından su, kuruyemiş ve bayrak dağıtımı yapıldı. Daha sonra yola çıkan grup 8 km’lik yolu yaklaşık 2,5 saatlik bir sürede yürüyerek zirveye ulaştı. Zirvede mola veren katılımcılara Bozüyük Belediyesi tarafından sıcak çorba, kuruyemiş ve su ikramı yapıldı. Burada Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Bahri Yolcu, Başkan Bakalcıoğlu’na Türk bayrağı hediye etti.

Programın devamında ise protokol üyeleri ile birlikte tüm katılımcılar büyük bir bayrak açarak Zafer Anıtı’nın önüne geldiler. Anıtın önünde hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunarak şehitlerimiz için dualar edildi. Programın devamında kısa bir konuşma yapan AKUT Genel Başkanı Zeynep Yosun Akverdi “Bozüyük Eskişehir Kocaeli Bursa İstanbul ekiplerinden gönüllülerimiz var Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi milletimizin makûs talihini değiştiren İnönü savaşlarını, bu zaferlerin kahramanlarını ve şehitlerimizi anmak için bir aradayız. Bozüyük Belediyesi’nin ve Başkanımızın yol arkadaşlığında ve desteği ile düzenlediğimiz Metristepe yürüyüşünü gururla tamamladık. Değerli Bozüyük halkı ile birlikte ve şanlı geçmişimizi saygı ve sevgiyle gönlünde hisseden tüm vatandaşlarımızla daha nice yürüyüşlerde buluşmak ve geçmişten geleceğe bir köprü olabilmek dileğiyle sizleri selamlıyorum.” dedi.

Ardından katılımcılara hitap eden Başkan Bakkalcıoğlu da “Bu gün tekrar yüreğimiz titreye titreye 102 yıl önce bu tepenin ve çevresinde Bozüyüğün ana hatları içerisinde kalan cephede, 1. İnönü Savaşlarında 10 Ocak’ta zafer kazanan ordumuzu, burada şehit olanları anmak için geldik. Onlar bu soğuk havada belki ayaklarında çorabı yok çarığı yok, savaş zamanı. Onların yürekten ruhlarının şad olmasını diliyorum. Bu bizler için çok önemli, büyük Atatürk’ün İsmet Paşa’nın düşmanı yenilere cepheden dürbünle izleyerek gördüğü ve Ankara’ya çektiği telgrafa karşılık yazan telgrafta “siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz” sözleri çok anlamlıdır. Biz Bozüyük Belediyesi olarak Bozüyüğün simgesi gibi ‘Bozüyüğün, milletin makûs talihinin yenildiği yer’ olarak her yerde kullanıyoruz kullanacağız. İnşallah asırlar boyu bu önemli zaferin yürüyüşü burada torunlarımızca da kutlanır. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

            Programa Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve eşi Merih Bakkalcıoğlu, AKUT Genel Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, AKUT’un Bozüyük, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir ekipleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, BİDOS Bilecik Doğa Sporları Derneği, Ayak İzi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Yeşil Bursa Dağcılık ve Spor Kulübü, Bozüyük Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, bisikletli gruplar ve vatandaşlar katıldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.