TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Engelli vatandaşlar için sosyal farkındalık oluşturmak ve engelli bireylerin üretim yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Bozüyük Kaymakamlığı tarafından yürütülen ''Benimde üretime katkım var'' projesi kapsamında fide ve tohum dikimi gerçekleştirildi.

TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTU
28 Mayıs 2021 Cuma 17:12

SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU PROJESİ KAPSAMINDA FİDE VE TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Engelli vatandaşlar için sosyal farkındalık oluşturmak ve engelli bireylerin üretim yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Bozüyük Kaymakamlığı tarafından yürütülen ''Benimde üretime katkım var'' projesi kapsamında fide ve tohum dikimi gerçekleştirildi.

Bozüyük Kaymakamlığı koordinesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek olan hafif düzeyde zihinsel engelliler ile Çocuk Evlerinde Koruma ve Bakım altındaki çocukların katılımıyla 4 ay süreyle gerçekleştirilecek ''Benimde üretime katkım var'' projesi ile sebze yetiştiriciliği yapacak. 
 
Sosyal farkındalık oluşturmak ve engelli bireylerin üretime katkı sağlama konusundaki özgüvenleri ve becerilerini artırmak amacıyla hazırlanan projede, Yeniçepni köyünde köy muhtarı Temel Kılavuz tarafından tahsis edilen 2 dönümlük uygulama bahçesinde domates, biber, salatalık, patlıcan, balkabağı, fasulye ve ayçiçeği gibi çeşitli ürünlerin yetiştiriciliği yapılarak, teorik bilgiler uygulamalı olarak öğretilecek. 
 
Tohum ve fide maliyetlerinin kişi ve birimlerden hibe olarak karşılandığı projede, hafif düzeyli engelli bireyler ile çocukların sebze yetiştiriciliği kursu ve uygulama alanında yetiştirecekleri ürünleri pazarlayarak, ekonomiye ve istihdama sağlayacakları katkıyla, üretime yönelik aktiviteler ile topluma kazandırılması amaçlanıyor. Engelli bireyin fiziksel ve zihinsel yeteneklerini geliştirildikçe daha bağımsız, üretken olacaktır. 
 
Vali Bilal Şentürk; Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ile il genel meclisi üyelerinin katıldığı fide dikiminde, her bireyin kendine özgü yetenekleri, bedensel ve zihinsel, duyusal ve sosyal özelliklerinin bulunduğunu belirterek, bunların dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. 
 
Engelli bireyin üretime yönelik bir aktivitede bulunmasının yalnız engelli birey için değil, bireyin ait olduğu toplum ve ailesi için de eğitim ve iş olanaklarının hayati önem taşıdığını ifade eden Vali Şentürk, ''Güzel bir birliktelik projesi gerçekleştirildi. Köy muhtarımız 2 dönümlük araziyi tahsis etti.  Çocuk Evlerinde Koruma ve Bakım altındaki çocuklar ile Engelliler Derneğimize üye bireylerimiz aileleriyle birlikte geleneksel tohumlarımızla beraber fideleri diktik. Ürünlerimiz yetiştiğinde, satarak harçlıklarını çıkaracaklar. Hem tarımsal üretimin nasıl yapıldığını öğrenecekler, hem de ürettikleri ürünleri satabilecekler.'' dedi.      
 
Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş da, Çocuk Evlerinde Koruma ve Bakım altındaki çocuklar ile Engelliler Derneğimize üye ailelerin, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü takibinde uygulama bahçesinde 10 çeşit ürünün uygulamalı olarak yetiştireceklerini anlatarak, proje ile birlikte aynı zamanda toprakla uğraşacaklarını bildirdi. 
 
Engelli bireylerle ve aileleriyle yakından ilgilenen Vali Şentürk, daha sonra Kaymakam Yaman ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yapı Kimyasalları ve Ateş Tuğla Fabrikası ile kent merkezinde Demir İnşaatı üretimi yapan sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek, üretim ve istihdam hakkında bilgi aldı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.